U Zagrebu će se slaviti 30. rođendan Paklenog šunda

Foto: Press

Prije 30 godina prvi je put prikazan kultni Tarantinov film Pulp Fiction. U četvrtak 21. ožujka, 4:AM agency i CoreEvent platforma za prodaju ulaznica obilježit će 30 godina Pulp Fictiona u Tvornici Kulture s vizualno-glazbenim koncertnim spektaklom uz The Quarantinos – Tarantino tribute bendom.

Zagreb će tako dati svoj hommage Pulp Fictionu. The Quarantinos – Tarantino Tribute Band posvetio je svoje glazbeno djelovanje nezaboravnim sound trackovima iz genijalnih Tarantinovih filmskih ostvarenja. Early Bird ulaznice koštaju 16 eura, a VIP Early bird ulaznice 20 eura.

Prepoznatljiva filmska glazba

Pakleni šund jedan je od najpoznatijih filmova svih vremena koji je ostavio velik utjecaj ne samo na svjetsku filmsku industriju, nego i na glazbu diljem svijeta. Također je pokupio i sedam nominacija za Oscara, a osvojio onaj za najbolji originalni scenarij te Palma d'OR u Cannesu.

Neki kritičari nazvali su Pakleni šund najutjecajnijim filmom svog vremena. Također, film iz 1994. ima jedan od najprepoznatljivijih soundtrackova u povijesti. Nemoguće se prisjetiti scena iz filma bez da vam na pamet padnu pjesme koje ih prate.

Početna scena praćena je poznatim rifom gitare iz pjesme Misirlou, a u filmu se još mogu čuti i Jungle Boogie od benda Kool and the Gang i Let’s Stay Together Ala Greena. Ipak, najpoznatija pjesma u filmu sigurno je You Never Can Tell, legendarnog Chucka Berryja na koju Mia i Vincent plešu u ikoničnoj sceni.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.