Zagreb danas dobiva novu pješačku zonu, evo gdje se nalazi

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

GRADONAČELNIK Tomislav Tomašević danas u Zagrebu otvara novu pješačku zonu na dijelu Masarykove ulice - od Gundulićeve do Tesline, te na dijelu Preradovićeve - od raskrižja s Masarykovom i Teslinom do Berislavićeve ulice.

Tim povodom, svjetski poznat street art umjetnik Lunar će oslikati križanje Preradovićeve, Tesline i Masarykove, a građane očekuje i kulturno-umjetnički program koji će se održavati kroz nekoliko dana.

Nova pješačka zona uvodi se paralelno s početkom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti, a sve kako bi se oslobodilo što je više moguće javnog prostora za pješake i bicikliste te potaknulo građane na korištenje javnog prijevoza.

Nove regulacije

Inače, ovo znači da se mijenja dopušteni smjer kretanja Berislavićevom ulicom te će po novom biti od istoka prema zapadu sa pristupom iz Gajeve ulice, a sve kako bi se omogućio redovan pristup vozila u Preradovićevu ulicu na dio južno Berislavićeve.

U Gundulićevoj ulici na dijelu od Varšavske do Ul. Andrije Hebranga, ukida se prometna traka prema jugu, a dvije prometne trake za smjer sjever, pomiču se prema sredini kolnika sa čije će obje strane, također na kolniku, biti obilježene biciklističke trake (po jedna za svaki smjer). Time će se sadašnje biciklističke staze ukloniti sa nogostupa čime će pješaci dobiti više slobodnog prostora za sigurno i slobodno kretanje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.