Za horor igru koja se odvija u Gorskom kotaru prikupljeno 37 tisuća dolara

Foto: Press

O HRVATSKOJ gaming industriji u mainstream medijima piše se sve češće i domaće ekipe iz godine u godinu medijski prostor zaslužuju sve više i više, a Saint Kotar: The Yellow Mask sljedeća je stvar o kojoj bi se moglo pisati i izvan granica domovine.

>>Hrvati prave horor igru smještenu u Gorski kotar, pogledajte kako će izgledati

Radi se o horor igri pulskog razvojnog tima Red Martyr Entertainment, a radi se o zanimljivom i nostalgičnom povratku "point and click" avanturama koje su svojevremeno žarile i palile na starijim platformama pa su s vremenom gotovo iščezle.

Iako oni koji prate razvoj ove igre znaju gotovo sve o ovom naslovu, razlog našeg pisanja je Kickstarter kampanja u sklopu koje je prikupljeno nešto više od 37 tisuća od predviđene 44 tisuće dolara.

Ovaj završni dio kampanje podijeljen je u nekoliko faza. Ako prikupe 40 tisuća eura, igra će se pojaviti na PlayStationu 4 i Nintendo Switchu, a ako doguraju do 45 tisuća eura, moći će se upustiti i u rad na DLC-ju, koji će dodatno proširiti priču. Točnije, doznat ćete što se dogodilo u noći prije početka radnje igre.  

Kao što je to slučaj s mnogim današnjim igrama, ekipa iz Red Martyra angažirala je  ozbiljne glumce koji likovima posuđuju glasove, a svakako najzanimljiviji dio glumačke ekipe je Happy Anderson (Mindhunter, Bright, The Knick, Bird Box, Snowpiercer) koji je posudio glas Davoru, vlasniku krčme Gorsku u Sv. Kotaru, a za glavne likove Benedeka Dohnanyja i Nikolaya Kalyakina pobrinuli su se Mike Bodie i Michael Schwalbe, glumci s iskustvom u videoigrama (The Division 2, Star Wars: Battlefront 2, Wolfenstein 2, Half Life: Alyx, Devil May Cry 5, Ori and the Will of the Wisps).

Što se same radnje tiče, pratimo istragu serije bizarnih ubojstava s elementima okultnog, a radnja je smještena u Gorski kotar i kombinacija je niza utjecaja koje biste u igri ovog tipa i očekivali (djela Poea i Lovecrafta, Twin Peaks, Se7en i slično). Upravljate dvojicom likova, a svaki vaš potez utječe na ishod igre, što je također nešto što je postalo pravilo u avanturama novijeg datuma.  

Sve u svemu, ako želite isprobati igru, možete to učiniti tako da skinete demo koji će vam pružiti dva do tri sata igre, što je više nego dovoljno da shvatite je li ovo igra za vas.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.