"Za dobra stara vremena": Mjuzikl kakav Novi Fosili nisu zaslužili

KADA bi neusklađena boja Borosana Ane Begić s vremenom koje dočarava mjuzikl "Za dobra stara vremena" bio jedini problem predstave, i Željka Ogresta i ostali tvorci najočekivanijeg zimskog spektakla bi bili na konju. Međutim, nabrojali smo još koji propust ovdje, pa krenimo redom: troma koreografija, nedorečena scenografija, neuigrani glumci, sve se to večeras, uz pokoju iznimku, izredalo pred pet tisuća oduševljenih duša u Domu sportova i navelo na jedan zaključak: Željka Ogresta je pogodila žicu plitke zabave za široke mase.

Kao svijetla točka, osim genijalnih hitova Novih Fosila, iskristalizirali su se spomenuta Ana Begić, Hana Hegedušić, Goran Navojec, Marko Tolja i Zrinka Cvitešić, koja je pokazala kako u ovom žanru vrlo dobro barata svojim glasom i tijelom. A kako je na svojoj koži osjetila premijeru upitali smo Anu Begić, koja nam je priznala da je zbog neiskustva u žanru, večeras osjećala blagu tremu.

"Iako smo imali bezbroj proba i sve sam do sitnih detalja znala napamet, kad sam izašla pred svu tu publiku, uhvatila me trema. Ali, kad sam zapjevala, prošla je, i cijelu predstavu sam odradila krajnje opušteno", kaže nam Begićka zadovoljna svojim nastupom i prijemom publike. "najradije bih sad slavila do jutra, ali moram doma odmarati glasnice, treba im najmanje osam sati sna, puno manje nego za predstave u kojima ne pjevam", požalila nam se.

Ipak, scenarij koji neodoljivo podsjeća na kazališnu adaptaciju nekadašnje TV uspješnice "Jel' me netko tražio" mogao bi donijeti val pohvala ovoj mladoj ekipi jer je mišljenje pojedinaca ionako nebitno kada te narod voli, a i redatelj Mario Kovač upućuje na bitnu stvar vezanu za mjuzikl koja nikako nije zanemariva: "Željka Ogresta je pionirka kod nas po ovom pitanju, postavila je ovakav mjuzikl svojim rukama. Ljudi ga mogu voljeti ili mrziti, i zapravo je svejedno kad znaš da novčić nije stigao iz državnog proračuna", napominje.

I još jedna stvar; organizacija događaja je bila tako loša da niti jedna od bezbroj hostesa ljude nije znala uputiti na njihovo mjesto, a pripadnici sedme sile dvosatni spektakl su odgledali na podu. A bolje nije prošao ni predsjednički kandidat Nadan Vidošević koji je zbog svojeg uvaženog položaja dobio stolicu, ali toliko tvrdu da je cijelo vrijeme zbog toga prigovarao. Na premijeri se nije pojavilo niti jedno lice s društvene scene željno naslikavanja, ali su bakice zato - uživale.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.