Youtuber tjedan dana nije sjeo, otkrio kako je to utjecalo na njegovo tijelo

Screenshot: YouTube

Youtuber Lukas B., poznatiji kao Pigmie, testirao je što će se dogoditi ako tjedan dana ne sjedne niti jednom te kakve će to učinke imati na njegovo tijelo, prenosi Unilad. U ovom si je izazovu dopustio samo osam sati sna i to mu je bio jedini predah od stajanja, svaku je ostalu minutu stajao.

Pigmie je u videu objasnio da "prosječni Amerikanac sjedi oko 9.5 sati svaki dan", stoga je htio prekinuti taj trend. Za tjedni eksperiment, youtuber je kupio radni stol za stajanje kako bi mogao obavljati svoj uobičajeni posao.

Udebljao se

Iako je njegov stav prema stajanju bio prilično pozitivan, to se ubrzo promijenilo kad je trebao obaviti nuždu. "Osjećao sam da stvari idu u pravom smjeru", rekao je prije nego što je shvatio da je obavljanje nužde bez sjedenja prilično neugodno i teško. Kako je tjedan odmicao, Pigmie je sve više uživao u spavanju jer je postajalo sve teže stajati.

Počeo je patiti od bolova u zglobovima, jakog umora te lošeg držanje tijela. Na kraju tjedna, Pigmie je otkrio da se udebljao oko pola kilograma. Youtuber je u videu rekao da je tijekom tjedna "stalno bio gladan" stoga je jeo više nego što je uobičajeno.

Poboljšala mu se probava

I navike obavljanja nužde također su mu se promijenile. "Osjećao sam da mi je probava bila puno bolja s više stajanja tijekom dana. Činilo se da su se stvari kretale brže i lakše", poručio je.

Nakon što je odradio eksperiment, Pigmie je otkrio da je kao rezultat eksperimenta razvio značajno pogrbljeno držanje gornjeg dijela tijela. S druge strane, influencer je primijetio poboljšanje u obliku donjeg dijela kralježnice.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.