Vrhunski chefovi pripremaju gastronomski doživljaj uz Bibich vina i klapu Kampanel u OXBO restoranu

Foto: Press

ZAGREBAČKI restoran OXBO, koji se nalazi u sklopu hotela DoubleTree by Hilton, poznat je po vrhunskim steakovima od Black Angus maturirane govedine I često ga spominju kao mjesto za najbolji steak u Zagrebu. Baš zbog toga je OXBO je odlučio ugostiti dva vrhunska dalmatinska chefa Antu Božikova i Vjeku Bašića koji će pripremati najfinije delicije od svježih hrvatskih namirnica. Degustacijska večera u sedam slijedova održat će se 17. ožujka u 20 sati.

Degustacijski menu zaokružit će vrhunska vina Vinarije Bibich, koja se nalazi nedaleko Skradina, a čija vina se nalaze u restoranima diljem svijeta.

Za poseban ugođaj pobrinut će se klapa Kampanel koji donosi uspješnu fuziju dalmatinske šansone, tradicionalnog a capella klapskog pjevanja i instrumenata kao što su mandolina i gitara.

OXBO restoran hotela DoubleTree by Hilton Zagreb poznat po vrhunskim steakovima koji se nabavljaju s Creekstone farme i to isključivo od Black Angus maturirane govedine u svim mogućim formama od fillet steaka do hangera i ribeye odreska.

Sljedovi hrane upareni s Bibich vinima:

Kamenica s lemon kavijarom

 Bibich brut

Carpaccio od kovača s crnim tartufom

 Debit 2016.

Capesante na kremi od crnog češnjaka i pire od čičoke

 Pošip 2015.

Crni taglialoni s ježevom ikrom

 PS 2015.

File bijele ribe pečen na soli s blanširanim komoračem, mrkvom i korijenom peršina

 Lučica 2014.

Sporo kuhani goveđi obrazi u portu, korjenasto povrće i palenta maturirana sa svježim sirom

 Shiraz 2015.

Paška puina sa suhim smokvama, prošekom i krokantom

 Ambra prošek

Vlasnik i chef Konobe Opat, Ante Božikov, poštuje tradiciju prirodne I zdrave mediteranske kuhinje ali ne zazire od novih okusa I novih namirnica kojima nastoji oplemeniti kulinarski doživljaj svojih gostiju. O njegovom gastronomskom izričaju pričaju mnogi domaći i strani kulinarski znalci te brojni nautičari željni dobre inovativne kuhinje u kojoj je tradicionalna Kornatska "spiza" doživjela renesansu okusa . Njegovo radno mjesto nalazi se u uvali Opat otoka Kornat unutar nacionalnog parka pa obilno koristi prirodan izvor namirnica koje se nalaze u moru kojim je okružen.

Vjeki Bašiću, vlasniku i chefu Konobe Boba na Murteru, imperativ u kuhinji su vrhunske, svježe, organske namirnice biranog porijekla pretočene u raznovrsna jela kojima logično dominira raskošna ponuda morskih delicija. Kuhanje, dobra hrana, vino, fuzija raznih modernih i klasičnih modela kulinarstva, kao i spajanje istih, njegov su način života.

Bibich je obiteljska vinarija koja se proizvodnjom vina bavi kroz više generacija. Nalazi se u Plastovu pored Skradina, a osoba zaslužna za stavljanje Skradina na vinsku mapu je Alen Bibić, mlađi vinar i vinogradar koji stoji iza priče Vina Bibich. Njihova vina se nalaze na vinskim listama najboljih svjetskih restorana, u New Yorku, Tokiju, Stockholmu... "Bibich" kao brand je prepoznat među ljubiteljima vina kao drugačiji, poseban i zanimljiv. 

Nemojte propustiti ovaj izuzetan kulinarski događaj u OXBO restoranu hotela DoubleTree by Hilton Zagreb u petak, 17. ožujka od 20 sati.

Informacije I rezervacije:

www.oxbogrill.com

+385 1 6001 914

zagreb.oxbo@hilton.com

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.