Voditelji prasnuli u smijeh nakon što su čuli kako bi zvučao glas mumije

Screenshot: YouTube

VODITELJI emisije CBS Mornings prasnuli su u smijeh nakon što je emitiran prilog u kojem je prikazano kako bi zvučao glas mumije. 

Naime, 2020. istraživači su odlučili pokušati saznati kako su ljudi u starom Egiptu mogli zvučati prije stotina tisuća godina. Fokusirajući svoje istraživanje na 3000 godina staru mumiju po imenu Nesyamun, tim istraživača u Engleskoj odlučio je istražiti kako je zvučao drevni egipatski svećenik. 

Mumificirani svećenik je bio savršen izbor zbog stanja u kojem su pronađeni njegovi posmrtni ostaci. Osim toga, mumija je pokopana sa željom da može govoriti nakon smrti. 

Kako bi replicirali njegov glas, tim znanstvenika rekreirao je usta i glasnice pomoću 3D printera. Tada su bili u stanju proizvesti kako je svećenik zvučao. 

Prasnuli u smijeh

Iako je istraživanje impresivan podvig moderne tehnologije, voditelji se nisu mogli suzdržati pa su prasnuli u smijeh nakon što su čuli rekreaciju glasa mumije. 

Na snimci se vidi kako voditelji oponašaju zvuk i urlaju od smijeha. Jedan od njih kaže: "Postoji granica koliko puta ovo mogu čuti", dok je druga odlučila izvesti pokrete mumije mašući rukama u zraku. 

U neuspješnom pokušaju da se saberu, objasnili su: drugi od voditelja pokušava objasniti: "Jezični mišići mumije s vremenom su toliko propali da se nisu mogli skenirati ili kopirati, ali znanstvenici se nadaju da će se ova tehnologija jednog dana moći koristiti kako bi ponovno stvorila glas žive osobe." 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.