VIDEO Vozaču autobusa pozlilo, dječak preuzeo kontrolu i spriječio nesreću

Screenshot: YouTube

UČENIK sedmog razreda u Michiganu Dillon Reeves postao je viralna senzacija nakon što je na YouTubeu objavljena snimka na kojoj se vidi kako je spasio svoje kolege iz razreda tijekom vožnje u školskom autobusu nakon što se vozač onesvijestio.

Vozač je učenike sedmaše vozio kući iz škole Carter u Warrenu, sjeverno od Detroita. U jednom trenutku počeo je osjećati vrtoglavicu. Kontaktirao je dispečere obavijestivši ih da će možda morati stati, a zatim se onesvijestio i ostavio autobus bez nadzora u prometnoj traci.

Nakon što je vidio da je vozač onesposobljen, dječak Dillon odmah je uskočio za volan, sigurno zakočio i zaustavio autobus. Na snimci se u pozadini čuju vrisci ostalih učenika, ali Reeves je ostao smiren, udaljio autobus od ostalih automobila i preusmjerio ga na parkiralište.

Nitko nije ozlijeđen

Nakon što je uspio zaustaviti vozilo, dječak je rekao ostalima da pozovu hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla zajedno s ravnateljem škole Cartera. Odvezli su vozača u bolnicu, koji je sada u stabilnom stanju, javlja CNN. Zahvaljujući brzo reakciji dječaka, nitko od djece nije ozlijeđen. 

"Učenik koji je pomogao zaustaviti autobus učinio je sve i ja ne mogu biti ponosniji na njegov trud. Ovo je bio izvanredan čin hrabrosti i zrelosti s njegove strane", izjavio je ravnatelj lokalnog školskog okruga Robert Livernois. 

The City of Warren is very proud of our 7th Grade Hero Dillon Reeves! This young man jumped into action when his school...

Objavljuje Warren Councilman Jonathan LaffertySrijeda, 26. travnja 2023.
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.