VIDEO Iskrena ispovijest zagrebačkih spasioca: "Teško je i nadate se da se tako nešto više neće ponoviti"

Foto: Index

NAŠA je ekipa danas posjetila Jarun gdje je razgovarala sa spasiocima o njihovom poslu.

Sudeći po posjetiocima "zagrebačkog mora" sezona kupanja na Jarunu službeno je počela. Tom smo prilikom razgovarali sa spasiocima koji svaki dan budno drže oči na kupačima i posjetiteljima i brinu o njihovoj dobrobiti. Otkrili su nam kako izgleda njihov tipičan dan, kako se postaje spasiocem i podijelili s nama neka iskustva. 

"Date sve od sebe, dođete idući dan i krenete ispočetka", rekao nam je jedan od spasioca kad smo ga upitali kako dođu na posao opet dan nakon što netko strada. "Teško je i nadate se da se tako nešto više neće ponoviti", dodao je.

Voditeljica spasioca, gospođa Lovorka izjavila je da trenutno radi po pet spasioca na svakom jezeru. "U tijeku je ciklus osposobljavanja za spasioce koji organizira hrvatski Crveni križ. Svaki kandidat koji završi tečaj u trajanju od sedam dana stječe licencu s kojom može raditi na bilo kojoj plaži u Hrvatskoj", rekla nam je. Dodala je da vikendom dođe i po nekoliko tisuća ljudi.

Dvojica spasioca izjavila su da su im najčešće intervencije kad netko padne s bicikla ili rola te dođe do porezotina ili prijeloma, a otkrili su nam da najmanje dolazi do predutapanja. Radno vrijeme im je od deset ujutro do osam navečer, kada je i plaža službeno otvorena. Ističu da je njihov posao velika odgovornost te da bi svi oni koji se žele baviti time trebali prvenstveno biti odgovorni i savjesni.

Jedan nam je spasioc rekao da se odlučio baviti ovim poslom jer je dugo trenirao vaterpolo, a primamljive su mu bile i zgodne cure koje je kao mali gledao u seriji "Baywatch" .

"Ne prolazim bolje kod cura jer sam spasioc, ali ima nekih koje se i na to lože", kroz šalu nam je rekao.

Ističu da je jako bitno izbjegavati konzumaciju alkohola u kombinaciji s kupanjem te upozoravaju roditelje da uvijek drže na oku malodobnu djecu.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.