VIDEO Razbili smo mit o sve modernijem zahvatu: "Ne bih to radio sebi da je opasno"

Foto: Index Video

Sadržaj nastao u suradnji s: Klinika Svjetlost 

"AJME, moje oči rade!" To su riječi pacijenata doktora Ivana Gabrića, čovjeka kojeg se dioptrija boji. Tijekom karijere obavio je tisuće uspješnih operacija i korigirao velike dioptrije te, kako i sam kaže, oslobodio pacijente koji su tek nakon zahvata shvatili što znači vidjeti. 

"Gore imamo jedan sat i kažem im: 'Hajde, pogledajte, otvorite oči i recite mi koliko je sati.' Trenutak kad jasno vide što je na satu i shvate da njihove oči 'rade' je fenomenalan", prepričava doktor Gabrić. 

Riječ je o laserskom skidanju dioptrije, a ta metoda, kako tvrdi i sam doktor Ivan Gabrić, potpuno je bezopasna i starija čak i od njega samog. Pri odluci na takav korak pacijenti osjećaju bojazan, a najviše se, ističe doktor Gabrić, boje što će biti nakon zahvata. 

"Prvi rizik kojeg se ljudi boje jest da će ostati slijepi, što je nemoguće. Ne bi se trebali bojati zato što i mi sami sebe operiramo. Moji kolege podvrgnuli su se operaciji laserom. Zar mislite da bismo to radili sebi i svojim bližnjima a da pritom ne vjerujemo u tu metodu?" utješno govori. 

Laserskom skidanju dioptrije podvrgnuo se Hrvoje Banić, profesionalni snimatelj i fotograf. Na zahvat se odlučio zbog brojnih problema tijekom posla. 

"Nije uopće strašno. Već drugi dan možete otići kući i nastaviti sa životom. Po ulasku ćete vjerojatno doći sa svojim naočalama, skinuti ih i tu i ostaviti jer vam više nikad neće trebati", dijeli iskustvo Banić. Dodaje kako se promjene odmah vide, a on je to zapazio zahvaljujući svojoj supruzi. 

"Shvatiš da se supruga i ofarbala, da nije samo skratila do ramena i onda vidiš da tvoje oči funkcioniraju", zaključuje Hrvoje Banić. 

Lasersko skidanje dioptrije u Klinici Svjetlost potpuno je bezbolno, objašnjava doktor Ivan Gabrić i dodaje da bi se na to trebali odlučiti i mladi. 

Foto: Index Video 
dr. Ivan Gabrić i Hrvoje Banić

U Klinici Svjetlost laser se ne osjeti i ne zagrijava oko. Pacijentima se daju kapi zbog kojih se ništa ne osjeti, a tijekom zahvata nemoguće je trepnuti jer se koristi držač za vjeđe. Zahvat traje kratko, a rezultati su dugoročni. 

Sponzorirani sadržaj donose Index i Klinika Svjetlost u skladu s najvišim profesionalnim standardima. 

Pročitajte više