VIDEO Probajte se ne naježiti: 19 glazbenika izvelo Odu radosti, svatko iz svog doma

Screenshot: Rotterdams Philharmonisch Orkest/Facebook

ZBOG globalne pandemije koronavirusa gotovo svi događaji uživo odgođeni su dok zemlje pokušavaju "poravnati krivulju" i usporiti širenje koronavirusa, no mnogi i u takvoj situaciji pronalaze načine za inspiriranje drugih.

Zahvaljujući tehnologiji, Roterdamski filharmonijski orkestar izveo je Beethovenovu Odu radosti s 19 glazbenika koji su svirali svatko iz svog doma. Svaki glazbenik pojedinačno snimio je svoj dio, a dijelovi snimke zatim su dodani u audio miks, uz arhivske snimke završnog zborskog dijela, prenosi Euronews.

Video je postao viralan na društvenim mrežama, a mnogi su bili dirnuti kreativnošću i entuzijazmom glazbenika. "To je upravo ono što sam trebao", jedan je od komentara. "Predivno", pisali su mnogi.

Beethovenova Deveta simfonija izvorno je napisana i komponirana početkom 1820-ih, prije nego što je prvi put izvedena 1824. u Austriji. Predstavlja trijumf čovječanstva nad ratom i očajem, a temelji se na pjesmi iz 1785. njemačkog pjesnika, dramatičara i povjesničara Friedricha Schillera.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.