VIDEO Najjezivija ljubavna priča svih vremena: Sedam godina spavao s mrtvom pacijenticom

Screenshot: YouTube

JEDNA od najmorbidnijih ljubavnih priča svih vremena zasigurno je ona njemačkog liječnika Carla Tanzera, koji se 1931. godine zaljubio u pacijenticu koju je liječio od tuberkuloze, a nakon što je ona umrla čak se sedam godina nije želio odvojiti od njenog tijela.

Tanzler je rođen u Dresdenu 1877. godine, a '20-ih godina prošlog stoljeća preselio se Zephyrillis na Floridi, gdje su ubrzo za njim stigle supruga i dvije kćeri. Ubrzo je premješten u Key West te je ostavio obitelj. Tamo je dobio posao radiološkog tehničara u lokalnoj bolnici, a ime je promijenio u Carl von Cosel, ponekad se predstavljajući i kao grof.

Tijekom '30-ih, dok je on sam imao 50-ak godina, upoznao je pacijenticu Mariju Elenu Milagro de Hoyos, koja je bolovala od tuberkuloze, a njena majka ju je dovela u bolnicu.

Kao dječak u Njemačkoj, Tanzler je navodno maštao o egzotičnoj ljepotici, a kad je vidio Mariju Elenu bio je uvjeren da je to ona. Iako nije bio stručan, bio je odlučan da će je spasiti te je dolazio kod njenih roditelja s medicinskom opremom, poklonima, nakitom, odjećom te je redovito izjavljivao svoju ljubav prema njoj.

Ubrzo je Maria Elena preminula, a on je dvije godine dolazio svaki dan na njen grob i tvrdio da mu njen duh pjeva na španjolskom.

Ubrzo je prestao dolaziti, a ono što nitko nije znao jest da je u travnju 1933. ukrao njen leš i odvezao ga kući, piše Gizmodo.

Postao je opsjednut očuvanjem njenog tijela, spojio joj je kosti žičanim vješalicama i žicama, stavio staklene jabučice u očne duplje te zamijenio istrunulo meso svilenim nitima obrađenim voskom i gipsom. Trbušnu šupljinu ispunio joj je krpama kako bi zadržao oblik ljudskog tijela. Na truplo je našio njenu kosu koju mu je dala Marijina majka te stavio odjeću i nakit, a smrad je pokušao sakriti parfemima i formaldehidom. S obzirom na to da joj je u vaginalnu šupljinu umetnuo papirnatu cijev, sumnja se da je imao spolne odnose s truplom, no on to nikad nije potvrdio. Ono što je potvrđeno jest da je svake noći spavao u krevetu pored njega te da je povremeno plesao po kući s njim.

Nakon sedam godina glasine su došle do obitelji pokojne Marije Elene da doktor noću pleše s nečim poput lutke. Njena sestra Florinda banula mu je na vrata i pronašla tijelo svoje sestre. Pozvala je policiju a Tanzler je uhićen.

Nalaz psihologa potvrdio je da je sposoban pratiti suđenje, a prema onome što je rekao planirao je s njom "odletjeti u stratosferu, kako bi joj radijacija iz svemira povratila život". S obzirom na to je nastupila zastara, Tanzler je oslobođen. Tijelo Elene Marije izloženo je u lokalnoj mrtvačnici, a čak 6000 ljudi došlo je vidjeti njeno tijelo.

Na kraju je pokopana u neobilježenom grobu a lokalnom groblju Key Westa. Tanzler je umro 1952. godine, a pronađen je mjesec dana nakon smrti na podu svog doma. Kraj života dočekao je uz masku s likom Marije Elene, koju je napravio od gipsa. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.