VIDEO Kontroverzna reklama slavnog brenda: Je li žena seksi i dlakavih pazuha?

Screenshot: YouTube

DEFINICIJA pojma "ženstveno" je odavno zastarjela, a u 2016. godini marketinški stručnjaci jednog od najpopularnijih modnih brandova na svijetu, H&M-a, planiraju je redefinirati.

S tim na umu objavljena je kontroverzna kampanja koja se obraća "snažnim ženama", bez obzira na dob, veličinu, težinu i modni stil dame koja ga nosi. Reklama počinje plus size modelom, a među ostalima prikazuje i mišićavu ženu, transseksualca, djevojku neobrijanih pazuha i ženu koja bez pardona čačka zube vilicom usred restorana.

"Snažna, neovisna, slobodne volje, zabavna, čvrstog stava i pomalo pomaknuta" - tako marketinški stručnjaci opisuju suvremenu "ženstvenu ženu", no reklama je ipak izazvala burnu raspravu javnosti oko toga jesu li "neobrijane žene koje čačkaju zube u javnosti" doista seksi.

Ideja je, dakako, poistovjetiti se sa "normalnom" ženom, drugačijom od savršenih, retuširanih ljepotica iz modnih editorijala. Jesu li H&M-ovi eksperti ovom reklamom pogodili srž problema ili totalno promašili, procijenite sami.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.