Video: "Kako zvuk stvara forme u pijesku tako je nastao i svemir"

MNOGI koji su pogledali video u kojem je prikazano kako se stvaraju nevjerojatne forme u pijesku nastale zvukom iz velikog zvučnika postavljenog pod ploču na kojoj je pijesak, nisu vjerovali svojim očima. A niti ušima, jer frekvencija u jednom trenutku za nečije uši postaje nepodnošljiva. David Vaughan Icke stoji iza ovog "otkrića" koje je jednom prilikom plasirao tijekom petosatne prezentacije "Freedom Road".


Danas pisac i tvrdokorni pristalica raznih teorija zavjera, Icke je nekoć svijetu bio poznat kao engleski nogometni vratar i sportski komentator. Kako mu nogomet nije ležao koliko je želio, interese je prebacio na ekologiju i kvantnu fiziku te postao glasnogovornik Britanske stranke zelenih. Tada, kao i danas, mnogi ga drže za luđaka i komedijaša. Mada je ljagu u očima većine skeptika sprao radovima poput "Istina će te osloboditi", "Djeca Matrice" ili "Najveća tajna", dobar dio i dalje ne vjeruje njegovim "baljezgarijama".

"Ono što ćete sada vidjeti (govorivši o fenomenu pijesak-zvuk), jest što se događa pijesku kada ga usmjerava zvuk. I mi kada mislimo ne šaljemo samo valove, već i frekvenciju koju ne možemo čuti. Što znači da je sve zvuk, a taj isti stvara nevjerojatne forme u pijesku. Tako je nastao i svemir", rekao je na jednom od svojih predavanja Icke kada je zainteresiranima pokazao svoj eksperiment. Inače, časopis "2spare" ga je uvrstio među 25 najbizarnijih ljudi na svijetu.

L.V.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.