Video - Dvojica Indijaca bacila 40 zmija u porezni ured: Nećemo platiti mito

NEOBIČAN incident je zabavio, ali i dijelom preplašio svjetsku javnost kad je na YouTube dospio video o tome kako u Indiji pojedinci rješavaju administrativne probleme. Dvojica ljutih seljaka oslobodila su 40 zmija, među kojima je bilo i kobri, na pod vladinog ureda u Basti, Uttar Pradeshu u Indiji. Lokalni policajac je opisao situaciju britanskim medijima: "Zaposlenici i posjetitelji su se penjali na namještaj ili bježali van. Zmije su se počele penjati uz stolove i stolce. Bio je totalni kaos. Ispred prostorije se skupilo stotinjak ljudi, neki su bili sa štapovima u rukama i vikali da treba poubijati zmije".

Čovjek zvan Hakkul se obratio okupljenim medijima i priznao da je to njegovo djelo i da je izgubio strpljenje s birokratima koji su rješavali njegov zahtjev za komadom zemlje: "Morao sam baciti zmije ovdje jer su mi suci dali do znanja da su odobrili moj zahtjev, ali da ga zadržavaju niži činovnici. Oni pak neprestano zahtijevaju mito, a nemam dovoljno da udovoljim tom njihovom zahtjevu. Gdje da  držim ove otrovne zmije? Nemam prostora".

Vodstvo njihovog ureda za zemljišna pitanja se obratilo medijima s objašnjenjem: "Čovjek je tražio komad zemlje da na njemu drži otrovne zmije no ne postoji zakonska odredba za pokretanje takvog posla".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.