Video - Druga večer FHR-a u Bolu: Glavna atrakcija na pisti manekenke amaterke

DRUGA večer ljetnog Fashion.hr-na na Zlatnom ratu prošla je puno mirnije i bez nepogoda kao što je kiša. Cruise kolekcije šestero dizajnera predstavile su manekenke, ali ovog puta i potpune neprofesionalke. Ivica Skoko je napravio kolekciju 100 posto svoja koju su na pisti prezentirale djevojke s natječaja koje se inače ne bave manekenstvom.

Ivica Skoko: Malo sam imao tremu zbog njih, ali mislim da su uspjele

"Imao sam poseban zadatak, nadam se da sam ga dobro odradio. Jako sam zadovoljan s curama koje smo odabrali, žao mi je što nisu sve koje su se prijavile mogle osjetiti tu čar na pisti. Malo sam imao tremu zbog njih, hoće li biti dovoljno samouvjerene, hoće li se osjećati ugodno i hoće li ih publika prihvatiti, jer ipak su to žene koje ne viđamo svaki put na revijama. Mislim da su uspjele. Ponovio bih ovako nešto, da i druge cure dobiju šansu" rekao nam je dizajner. "Kolekcija je lepršava, dražesna. Iz cura i njihovih stilova sam izvukao maksimum i napravio ih onako kako ih ja vidim", rekao je Skoko.

Ivan Alduk predstavio je prvu cruise kolekciju sa svojim potpisom. U njoj su bazne boje siva, crna i bijela, a kao jedan od noviteta u njegovom rukopisu je snažan kolorit od žute i narančaste do crvene, ciklame i zelene. Koristio je prirodne materijale, a karakteristike kolekcije su izdužena i ženstvena silueta te zastupljenost svih odjevnih komada.

Ana Maria Ricov: Kolekcija je što se tiče materijala skrojena u jednom prirodnom smjeru

Ana Maria Ricov kaže da je naglasak u njezinoj kolekciji prirodno. "Kolekcija je što se tiče materijala skrojena u jednom prirodnom smjeru. Koristila sam puno zelene, smeđe, camel tonove, monotoniju sam razbila crvenom. Modeli su poletni, pravi ljetni, da ne sputavaju. Forma je vrlo jednostavna, oplemenjena i obogaćena laganim volanima i detaljima i nakitom", rekla nam je dizajnerica.

Jelena Proković JSP u svojoj je kolekciji naglasak stavila na krojeve koji se temelje na klasičnom krojački sistem. Razbila ih je asimetrijama i omekšala draperijom. Boje koje vladaju kolekcijom su crna, bijela, crvena, narančasta i zelena. Kolekcija je obogaćena i detaljima kao što su kožne aplikacije, metalne pločice i cifovi.

Igor Galaš: Kod mene su najveće iznenađenje boje, koje inače ne koristim

Igor Galaš u svojoj je cruise kolekciji razbio inače prepoznatljivo crnilo. "Uvijek imam neku vrstu urbane kolekcije. Ovog puta se radilo o cruise kolekciji pa su i materijali bili malo drugačiji, išao sam u tom smjeru da bude više ljetna. Kod mene su najveće iznenađenje boje, koje inače ne koristim, ali sada sam baš zbog cruise kolekcije krenuo s tim. Boje sunca, vatre i zemlje, spojene od mekanih materijala i krutih linija koje inače koristim", rekao nam je dizajner te dodao kako je zadovoljan cijelom organizacijom. "Revije su super izgledale, sve je pet bilo".

Robert Sever: Super mi je Aldukov power ženski seksipil

Svoju je kolekciju predstavila i Amela Radan, a stručno oko Roberta Severa iz publike je promatralo rad svojih kolega. Dizajner nam je otkrio što mu se najviše dopalo. "Najbolja mi je bila Aldukova kolekcija, sviđa mi se ta njegova dosljednost koju već sezonama njeguje i sve je briljantniji u tome. Bio mi je dobar cijeli taj scenarij, muzika je bila super, taj neki power ženski seksipil, on to super radi. Krojački je bilo super napravljeno, bio je super", misli Sever.

"Cure koje su supermodeli znaju super nositi odjeću, a to na našim prostorima nije uvijek slučaj"

Svidjela mu se i Ana Maria Ricov. "Ana Maria Ricov je također bila dosljedna sebi, s par jasnih, novih komada. Ona mi se svidjela, lijepo je zaokružila tematiku. Ostalo mi nije bilo u mom stilu, ne komentiram stvari koje mi se ne sviđaju, ali falila mi je dosljednost u nekim stvarima. Jedino bi još istaknuo kolekciju koju je Skoko napravio, bilo mi je lijepo da žene, koje su krajnji konzumenti, nose reviju, to mi je bilo dražesno i slatko, lijepo je to odradio. Te žene uopće nisu u tom poslu, ali neke su imale bolju energiju od profesionalaca. A na kraju je najbitnije kako ti nosiš odjeću. Cure koje su supermodeli znaju super nositi odjeću, a to na našim prostorima nije uvijek slučaj", rekao nam je Sever.

Reviju na prekrasnom Zlatnom ratu gledali su i brojni poznati. U publici su bili Jelena Veljača, Luka Nižetić, Anamarija Asanović, Marko Tolja, Neven Ciganović Petra Nižetić, Marija Borić i ostali. Nakon revija zadnja večer Fashion.hr-a proslavila se velikim partyjem na cruiseru koji je oko Brača plovio u sitnim noćnim satima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.