VIDEO Blogera napali jer je tijelo samoubojice objavio na YouTubeu: "On je smeće koje nema poštovanja"

Screenshot: Youtube/Twitter

POPULARNI YouTuber Logan Paul našao se na udaru korisnika interneta nakon što je objavio šokantan video mrtvog tijela koje je pronašao obješeno u japanskoj šumi.

Paul je sa svojom ekipom posjetio Aokigaharu, poznatu kao šumu samoubojstava, koja se nalazi u podnožju planine Fuji u Japanu, gdje svake godine policija pronađe preko stotinu tijela samoubojica, piše New York Magazine.

Tijekom šetnje kroz šumu naišli su na tijelo obješeno o granu drveta, a zatim snimku objavili na YouTubeu pod naslovom "Pronašli smo mrtvo tijelo u japanskoj šumi samoubojstava", pri čemu su samo zamutili lice pokojnika.

"Ne radi se o navlakuši. Ovo je najrealnija objava koju sam objavio na svom kanalu. Mislim da je ovo prekretnica u povijesti YouTubea, nikad više nećete vidjeti ovakav video", najavljuje Logan na početku snimke koja traje 15 minuta.

U videu Logan nosi smiješan šešir i neukusno se šali na račun svog pronalaska.

"Hej, jesi li živ? Zajebavaš se s nama?" dobacuje truplu, a kasnije komentira: "Ruke su mu ljubičaste. Učinio je to jutros."

Iako kasnije upozorava da "samoubojstvo nije šala" te ukazuje na probleme depresije i mentalnih bolesti, korisnici interneta su ga prilično jednoglasno osudili.

"Logan Paul iskorištava nečije samoubojstvo snimajući njegovo mrtvo tijelo. Ako to možete podnijeti, onda ste baš odvratni. Logan Paul je odvratan", napisao je jedan korisnik Twittera.

"Samoubojstvo nije šala. Samoubojstvo nije način da se dobiju pregledi. Samoubojstvo ne smijemo shvaćati olako. Ono što je Logan Paul učinio je neprihvatljivo. Ako se borite s takvim mislima, shvatite svoje zdravlje ozbiljno i potražite pomoć", bio je još jedan od komentara.

"Bitno je da se o mentalnim bolestima i prevenciji samoubojstva govori na način koji može pomoći i educirati ljude. Logan Paul je smeće koje nema poštovanja i promovira nešto užasno praveći se da želi pomoći", dodala je jedna korisnica.

Loganov video je u prva 24 sata od objave dobio preko šest milijuna pregleda, no nakon žestoke kritike je obrisan, a on je objavio ispriku.

"Nikad se nisam suočio s toliko kritike jer nikad nisam toliko pogriješio. Okružen sam dobrim ljudima i vjerujem da donosim ispravne odluke, ali i ja sam samo čovjek. Mogu pogriješiti.

Nisam to učinio zbog pregleda, ionako ih dobivam. Učinio sam to nadajući se da ću dobiti pozitivan odjek na internetu, a ne uzrokovati toliko negativnosti. Namjeravao sam upozoriti ljude na samoubojstva i važnost prevencije suicida. Objavljujem 15-minutni video svaki dan više od 460 dana za redom i nekad nije lako promisliti moguće posljedice u trenutku.

Često dobivam podsjetnik na to do koliko ljudi dopirem i kako uz veliku moć dolazi i velika odgovornost. Prvi put u mom životu sam tu moć pogrešno upotrijebio. Neće se ponoviti", napisao je Logan na svom Twitteru.  

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.