Vanzemaljci, sadistički SS-ovac i majka zlostavljačica favoriti Zlatnih globusa

OVOGODIŠNJA dodjela Zlatnih globusa prva će pokazati je li "Avatar" samo financijsko čudo u filmskoj industriji ili je sposoban osvojiti i prestižne nagrade. Osvajanje Zlatnog globusa nije najprestižnije filmsko dostignuće, ali svima je dobro poznato da je to najčešće pokazatelj tko će osvojiti nagradu svih nagrada - Oscar.

Najotvorenija sezona do sad

Film koji je svakim danom sve bliže Titanicu na listi zarade, glavni je favorit uoči 67. svečanosti dodjele Zlatnih globusa. Nominiran je u četiri kategorije, uključujući onu za najbolji film. "Žiri Globusa sastoji se od stranih novinara koji misle da je njihov posao naći zanimljivu, novu stvar. Trenutno ništa nije zanimljivije od Avatara", smatra Tom O'Neil iz Los Angeles Timesa. Sasha Stone koji vodi losanđeleski blog posvećen nagradama "Awards Daily", smatra da je ova sezona "najotvorenija dosad". Organizacija stranih novinara u Hollywoodu, tvrdi on, najčešće preferira intimne drame, a ne znanstvenofantastične spektakle. "Ali Avatar je toliko emotivan da bi im se to moglo svidjeti", rekao je Sacha.

Meryl Streep ide po svoj sedmi Zlatni globus?

U kategoriji najbolje glumice bit će zanimljiv duel između Sandre Bullock i Meryl Streep od kojih obje imaju po dvije nominacije. Sandra je nominirana za najbolju glumicu u kategorijama drame i komedije, dok Meryl ima šanse osvojiti svoj sedmi kipić s dvije nominacije u kategoriji komedije za filmove "Julia i Julia" i "It's Complicated".

George Clooney jedan je od favorita za najbolju dramsku mušku ulogu u filmu "Up in the Air", ali neki kritičari smatraju da je Jeff Bridges u filmu "Crazy Heart" ostvario najbolju izvedbu u karijeri pa se očekuje da će se žiri najviše dvojiti između te dvije izvedbe.

Zlostavljači su u modi

U kategoriji najbolje sporedne glumice favoritkinja je poznata komičarka Mo'Nique koja je oduševila filmsku kritiku bravuroznom izvedbom u filmu "Precious" gdje je glumila majku koja zlostavlja svoju kćer tinejdžerku. Ipak, njena pobjeda nije sigurna, jer su uz nju nominirane odlične Penelope Cruz, Julianne Moore, Anna Kendrick i Vera Farmiga.

Najbolji sporedni glumac također je kategorija gdje bi ove godine trebalo biti najmanje iznenađenja. Smatra se da je Christoph Waltz ulogom sadističkog, manipulativnog i lukavog SS-ovca u "Nemilosrdnim gadovima" ostvario jednu od najboljih sporednih uloga u povijesti filma. Uz njega su nominirani Matt Damon, Woody Harrelson, Christopher Plummer i Stanley Tucci.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.