Uznemirujuća fotografija: Ovo je razvio u nosu nakon kupanja u lokalnom ribnjaku

Foto: New England Journal of Medicine 2019

PACIJENT koji je potražio pomoć zbog krvavog polipa koji mu je rastao u desnoj nosnici, završio je u medicinskom časopisu nakon što su liječnici utvrdili da se radi o vrsti parazita.

27-godišnji pacijent, kojeg liječnici nisu identificirali u izvješću, u časopisu New England Journal of Medicine, rekao je kako se često kupao u lokalnom ribnjaku, iako nije jasno u kojem dijelu svijeta živi.

Prema izvješću, liječnici su uklonili masu koja je pacijentu rasla tri mjeseca i spalili mu kožu kako bi spriječili daljnje krvarenje, prenosi Fox News.

Dijagnosticirali su mu rinosporidiozu, koju uzrokuje vodeni parazit nazvan Rhinosporidium seeberi. Slučajevi rinosporidioze obično se javljaju u Indiji i Šri Lanki, iako su, kako tvrde autori izvješća, prijavljeni u dijelovima Afrike i Južne Amerike. Pacijenti obično doživljavaju izrasline u očima, nosu, rektumu ili genitalijama.

Iako su liječnici prvotno uklonili masu, pacijent je osam mjeseci kasnije doživio recidiv te je morao ponovo na zahvat uklanjanja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.