Uzbudljivo, moderno, atraktivno: Istražili smo za vas Sloveniju kroz 18 rupa

UZBUDLJIVO, moderno, atraktivno - tako bi najkraće mogli opisati trenutnu slovensku golfersku ponudu uz koju se nude i drugi zanimljivi sadržaji za opuštanje od napornog napadanja magičnih "18 rupa", dok oni skloni upoznavanju povijesne baštine i kulture svoj će odmor moći iskoristiti i za učenje.

Putovanje započinjemo na najtežem golf terenu u Sloveniji, Golf Course Otočec, koji je svoj današnji izgled dobio nakon preuređenja završenog 2009. godine. Prostire se na 75 hektara uz rijeku Krku. S tada svojih samo 9 rupa je 2007. i 2008. godine bio proglašen najboljim golf terenom u Sloveniji, a 2009. godine je doveden do savršenstva te je dobio još devet rupa. Teren prati prirodnu strukturu te je pun brdašaca koja će golferima pružati izazov u igri.

Najduža rupa ima 568 metara, a "greenovi" su izuzetno brzi. Ovaj golf teren ima sve što treba pravom golferu, a nalazi se samo osam kilometara od Novog Mesta. Na igralištu je moguće unajmiti opremu, a igru možete upoznati ili usavršavati uz pomoć profesionalnih instruktora P.G.A. U sklopu igrališta uređen je odličan teren za trening koji nudi: poligon za vježbanje kratke igre, igralište za vježbanje kratkih i dugih udaraca, travnjak za vježbanje, travnjak s pješčanom zaprekom.

Igralište je zasnovano u skladu s najsuvremenijim standardima s posebnom pažnjom prema prirodnom okolišu, zamislili su ga priznati arhitekti golf terena Peter Škofic i Britanac Howard Swan. Opuštanje od napornih bitaka na Golf Cours Otočec i svoj smještaj možete pronaći u obližnjim Šmarješkim Toplicama koje vam nude ugodan smještaj, vanjske i unutarnje bazene te savršena opuštanja uz masaže. I nakon najgorih psihičkih i fizičkih napora na golf terenu u Otočecu, osoblje Šmarjeških Toplica će vas "dovesti u red" te ćete biti spremni za novih 18 rupa drugoga dana.

Jedini dvorac na otoku u Sloveniji idealno je mjesto za vjenčanje

Uz to, ako se nalazite u ovoj regiji, obavezno posjetite i jedini slovenski dvorac koji se nalazi na otoku. Dvorac Otočec se nalazi u srcu regije Dolenjske, a izgrađen je u 13. stoljeću kada su njegovi vlasnici bili plemenitaši iz obitelji De Werde koje su nazivali i "Vitezovima Otočeca". Atraktivan hotel u dvorcu vam nudi odličan smještaj, a restoran izvrsnu hranu. Za one koji uplovljavaju u bračnu luku, osoblje hotela će vam omogućiti savršeni dan za pamćenje u povijesnom ambijentu, a predsjednički apartman je kao stvoren za uzbudljivu prvu bračnu noć.

Regija Dolenjska vam nudi i upoznavanje Slovenije "kakva je nekad bila" kroz putovanje "Rudolfovom splavi" na rijeci Krki u Novom Mestu i još niz malenih obiteljskih gospodarstava koji su obnovili svoje "zidanice", kućice u vinogradima, i u njima vas poslužuju dobrom hranom i vinom. Tijekom vašeg povratka u prošlost, u ovoj regiji ne smijete propustiti kušanje cvičeka, "jedinog vina u Europi s manje od 10 posto alkohola".

Svoje istraživanje golferskih terena Slovenije nastavili smo u elitnom i modernom Diners Clubu Ljubljana čijih 18 rupa je otvoreno za golfere od 1. ožujka 2009. godine. Teren je smješten u selu Smlednik ispod Šmarne Gore, a nalazi se samo 10 kilometara od centra glavnog slovenskog grada i ljubljanske zračne luke. Slovenski golferi nam tvrde da je Dinersov teren najmoderniji u državi, ali i lakši za igru od onoga u Otočecu zbog "ravnije" konfiguracije prirode. Uz teren se nalazi i sjajno opremljena golferska akademija koja će od vas napraviti odličnog golfera s niskim hendikepom i dobrom reputacijom u golferskom društvu. Ako ste profesionalac, za najdužu rupu ćete morati svoju lopticu u nekoliko pokušaja udariti 519 metara.

Diners Club Ljubljana golf teren se sastoji od šest par 3 rupa, šest par četiri rupa i šest par pet rupa. Svaka rupa ima četiri tee off mjesta: bijelo, žuto, crveno i narančasto za djecu. Kroz teren se prostiru jezera, šume i tri velika fairwaya po kojima je poznat. U sklopu terena je odlično opremljena golf akademija koja nudi: individualne treninge, grupne treninge, tečajeve za mlađe uzraste, video analize udarca, kalibraciju golf palice, odnosno za svakog golfera po nešto.

"Dom u srcu Ljubljane"

Dok igrate na popularnom "Dinersu" odsjednite u Grand Hotelu Union, koji je smješten dvije minute hoda od centra Ljubljane i slovi kao jedan od najljepših gradskih hotela. Njegova fantastična lokacija omogućit će vam sjajno istraživanje znamenitosti Ljubljane bez previše vožnje gradom. Umor nakupljen na gof terenu i šetnjama centrom grada možete "ubijati" u unutrašnjem bazenu hotela, na masažama, u sauni, a svoje mišiće možete dodatno opuštati na fitnesu. Za Grand Hotel Union kažu da je "dom u srcu grada".

Dok ste u glavnom gradu Slovenije nikako nemojte propustiti odlazak uspinjačom  do Starog grada koji je smješten na brijegu usred Ljubljane i s kojeg vam glavni slovenski grad stoji kao na dlanu. U srednjem vijeku je Stari grad bio sjedište obitelji Spanheim, a 1243. godine je povezan s naseljem Ljubljana. Tvrđava je oštećena u turskim ratovima u 15. stoljeću te potom obnovljena. U tvrđavi se danas održavaju luksuzna vjenčanja te se u muzejskom prostoru može istražiti slovenska povijest od početaka pa sve do današnjih dana moderne države. Ljubljana je zaista grad koji se može danima istraživati, a noći provedite uz rijeku Ljubljanicu u centru koja je "žila kucavica" grada.

Golfersko upoznavanje Slovenije nastavite na Bled Golf Coursu koji je otvoren 1937. godine te slovi za najljepši golf teren u državi. Sjajnu igru na terenu, koji ima 27 rupa upotpunjava očaravajući pogled na planine. Slovenci se hvale kako je to "jedan od najljepših golferskih terena u centralnoj Europi". Na "Kraljevskom terenu" ima 18 rupa od kojih je najduža ona od 497 metara, dok je na "Jezerskom terenu", od devet rupa, najduža ona od 419 metara.

Teren izdvaja jedinstvena lokacija, jer je smješten ispod najviših slovenskih Alpa, a oko njega je prekrasna priroda. Od terena ima samo četiri kilometra do centra Bleda i njegovog prekrasnog jezera. Oko Bleda ima sedam različitih golf terena, a svi su unutar jednog sata vožnje. Gosti mogu odbrati fantastičnu lokaciju Bleda i igrati golf na bilo kojem terenu u Sloveniji, Austriji ili Italiji.

Ne propustite pogledati prekrasno Bledsko jezero i otok sa crkvom i zvonikom

Boravak na ovom terenu začinite smještajem u jednom od hotela na prekrasnom Bledskom jezeru. Jezero je nastalo topljenjem Bohinjskog ledenjaka. Dugo je 2120, a široko 1280 metara, dok mu je najveća dubina 30,6 metara. Termalne vode na sjeverozapadnom dijelu jezera su usmjerene prema tri bazena u hotelima Grand Toplice, Park i Golf. Oni koji žele posebno doživjeti Bledsko jezero trebaju se prošetati 6,4 kilometara oko njega i upoznati ga sa svih strana. Na sredini jezera se nalazi otok sa crkvom i zvonikom do kojega će vas prevesti barčicama na vesla.

Drugi zanimljiv izlet, a i odmor od golferskih uzbuđenja na Bledskom terenu, možete napraviti u Bledskom gradu s kojeg se pruža neodoljiv pogled na jezero i s kojeg možete napraviti najbolje fotografije Bleda.

Svoje putovanje i istraživanje golferskih terena završite na Golf Course Trnovo pokraj Ljubljane koje je izgrađeno na bivšem odlagalištu otpada. Ono je uglavnom namijenjeno za zaljubljenike u golf koji žene napraviti svoje prve sjajne udarce preko 200 metara i započeti životno putovanje po zelenim poljima s rupama. Na Trnovu ima devet rupa. Dok trenirate na Trnovu, smjestite se u hotelu i kongresnom centru Mons koji je smješten u šumi kod Ljubljanske obilaznice.

Slovenija se golferski želi predstaviti kao država u kojoj su vam svi tereni "na dohvat ruke", a to su postigli izgradnjom novih dobrih cesta. Golferi koji žele istražiti više terena neće morati dugo putovati od jednog do drugog te će tjedni aranžman moći iskoristiti za upoznavanje više njih. U Sloveniji traje i snažna kampanja promicanja golfa kao sporta za cijelu obitelj, iako on slovi većinom kao "zabava za muškarce".

No, provjereno, žene i djeca na golf terenu nisu ništa manje uspješni od "snažnijeg spola". Bilo kako bilo, na golferskoj turneji po Sloveniji svi članovi obitelji, i golferi i oni koji se još nisu zarazili šetanjem prirodom od rupe do rupe, će pronaći sadržaje za sebe i sjajno se zabaviti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.