Uz par jednostavnih trikova i malo ulaganja pretvorila je skučeni stan u dom iz snova

Foto: Instagram

DIZAJNERICA interijera Alexandra Gater specijalizirala se za prenamjenu malih stanova. Jednostavnim trikovima manji prostor učini prozračnijim i ugodnijim za stanovanje. Njene radove na YouTubeu prati 315 tisuća ljudi.

Jedan od njenih najboljih projekata je stan u Torontu u kojem je živjela posljednjih 18 mjeseci. Kad se tek uselila prostor je izgledao neinspirativno, a za Insider je otkrila nekoliko savjeta kojima se poslužila kako bi taj prostor pretvorila u dom iz snova.

Stanu je nedostajalo osobnosti i stila, a 28-godišnja dizajnerica ga je izmijenila u potpunosti uz vrlo mali utrošak financijskih sredstava. Prekrivače je, primjerice, kupila za 500 kuna, za ogledalo je izdvojila oko 570 kuna, a tepih je platila oko 950 kuna. 

Najvažnija stvar je bojati zidove u bijelo ili neku svjetliju boju kako bi stan izgledao svježije. Također, nije joj se sviđao ni kauč koji je zatekla u stanu, stoga je kupila prekrivače i dobila je potpuno novi izgled kauča.

"To mi se sviđa jer sam zbilja željela pink kauč, ali nisam htjela potrošiti puno novaca i zaglaviti s jednim kaučom na duže razdoblje", kazala je za Insider.

Udoban, mekan tepih je također važan. Bitno je da bude dovoljno velik u usporedbi s većim namještajem, a ne da izgleda kao da lebdi u središtu sobe.

"Ako ste u dnevnoj sobi, svaki bi komad namještaja trebao biti na tepihu, ali ako se radi o malom prostoru to može biti teško izvedivo. Tako da sam zapravo okomito okrenula svoj tepih i na ovaj način se sav namještaj uklapa u njega. To zapravo čini prostor većim", pojasnila je.

I ostale prostorije učinila je svježijim i ljepšim prvenstveno bojeći zidove u svjetlije boje, i dodajući neke detalje poput zrcala koje prostor vizualno čini većim.

Oslobodila se zavjesa i pustila svu svjetlost u stan koju veliko ogledalo odražava, čineći da prostor izgleda veći.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.