Uz bok Fortniteu: Hrvatska videoigra među najgledanijima na svijetu

Foto: Press/Twitch

HRVATSKA igra SCUM našla se među najgledanijim naslovima na popularnom servisu Twitch, a u jednom trenutku je bila čak uz bok planetarno popularnom Fortniteu.

Dan prije službenog releasea na tržište (a release je danas), SCUM-ov stream se uglavnom kretao oko 130 tisuća gledanja, što dovoljno govori o tome koliko je ova videoigra zanimljiva gejmerima. U jednom trenutku je stream SCUM-a čak i premašio Fortniteov, imao je skoro 220 tisuća gledatelja.

SCUM je igra nastala kao plod suradnje dvaju hrvatskih razvojnih timova, Gamepiresa (Gas Guzzlers) i Croteama (Serious Sam, The Talos Principle). To je open-world survival igra s fokusom na realizam preživljavanja. Igrač preuzima ulogu sudionika okrutnog gladijatorskog TV showa koji se događa u bliskoj nam budućnosti, objasnili su autori igre za Index prošle godine, samo mjesec dana prije nego što je igra izašla na tržište.

Da će SCUM postati velik hit dalo se naslutiti još prošle godine kad je video sa samo jednim featureom iz igre u tjedan dana skupio pet i pol milijuna pregleda na YouTubeu.

Više o samoj igri i o tome kako je nastajala možete pročitati OVDJE.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.