Umjesto sunčanja na plaži turisti bježali pred nevremenom, razgledavali znamenitosti i sanjkali se

UOBIČAJENI prizori ljenčarenja na plaži i sunčanja, ove su subote zamijenili prizori turista kako zaogrnuti ručnicima bježe pred nevremenom. Jaka kiša zapljusnula je Dubrovnik koji je vikendom obično pun stranih turista. Oni su se pred kišom sklonili pod nadstrešnice kafića te kod ulaza u palaču Sponza. U Zadru su turisti zbog nevremena odlučili preskočiti odlazak na plažu te prošetati gradom. To je posebno usrećilo ulične zabavljače koji su dali sve od sebe da zabave posjetitelje i izvuku koju kunu od njih.

Tijekom podneva šira okolica Splita je bila pogođena jakom kišom, olujnim vjetrom i tučom. Riva je bila potopljena, a ugostitelji su pokušavali spasiti tende, stolice i stolove na terasama. Povremeni prolaznici trčali su kako bi što prije došli na sigurno, a posebno je bila pogođena Marmontova ulica koja se praktički pretvorila u rijeku.

Začudo, u ljetnom danu danas su najviše mogli uživati turisti u Gorskom kotaru. Posjetitelji Kupjaka imali su priliku isprobati novi adrenalinski oblik zabave, ljetno sanjkalište. Kraj objekta Gina u Kupjaku, postavljena je plastična staza i vučnica. Stazom se spušta pomoću gumenog koluta koji postiže zavidne brzine. U novom obliku zabave posebno su uživala djeca što se moglo vidjeti po njihovim nasmiješenim licima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.