Ukrašavanje pisanica na kreativan način: Možete koristiti i lak za nokte

Foto: Instagram

SAMO nekoliko dana dijeli nas od najvećeg kršćanskog blagdana Uskrsa, a jedan od neizostavnih uskršnjih običaja svakako je bojanje uskršnjih jaja, odnosno pisanica. Dok se neki drže tradicionalnih i jednostavnih načina bojanja jaja, drugi posežu za nešto kreativnijim idejama.

Mnogi inspiraciju pronalaze na Instagramu, a mi smo izdvojili neke od najkreativnijih. Jaja se mogu ukrašavati na različite načine. Neki se u bojanju koriste čak i lakom za nokte. Drugi inspiraciju pronalaze u jednorozima, cvijeću i likovima iz filmova.

Za bojanje jaja lakom za nokte, osim laka, potrebna vam je i plastična čaša napunjena vodom sobne temperature, čačkalice i odstranjivač laka za nokte. Lak je potrebno rastopiti po površini vode te zatim zamutiti čačkalicom. Jaje umočimo u obojenu vodu pa ga ostavimo da se suši na papiru. Ako ne želite da jaje bude jednobojno, potrebno je u istoj čaši rastopiti više nijansi laka.

Jaja s motivima jednoroga može napraviti baš svatko. Potrebno vam je nekoliko bijelih jaja, komadić zlatnog ukrasnog papira, crni flomaster i snažno ljepilo. Flomasterom na jajima nacrtajte oči s trepavicama. Presavijte komadić zlatnog papira tako da  dobijete rog. Rog zalijepite na vrh pisanice. Oko roga polijepite još aplikacije po želji, npr. ruže.

U ovim kriznim vremenima, kada smo okruženi uglavnom negativnim vijestima, potrebno je natjerati se razmišljati pozitivno i ne klonuti duhom. Jedan od načina da se to postigne je izrada pisanica s motivirajućim porukama.

I jaja mogu imati identitet. Probudite Picassa u sebi i udahnite pisanicama život crtežima lica.

Ako posjedujete određenu vještinu i volju, moguće je napraviti i ovakva uskršnja jaja.

Oni koji su skloniji tradicionalnom bojanju, ali bi ipak htjeli da im jaja nisu sasvim jednobojna, htjet će posegnuti za ovom tehnikom i dizajnom.

Za ljubitelje prirode i cvijeća, moguće je ukrasiti jaja i cvjetnim motivima.

I za kraj, jaja koja izgledaju kao likovi iz filmova? I to se može.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.