Ukrajinska sapunica: Već su pet puta izabrali pjesmu za ovogodišnji Eurosong

AKO STE mislili da su Hrvati izbirljivi i neodlučni kada je u pitanju izbor pjesme koja će nas predstavljati u Europi, onda se grdo varate. Naime, Ukrajinci planiraju ponovno organizirati izbor za pjesmu Eurovizije jer su nezadovoljni s pet pjesma koje su ove godine već izabrali.

Naime, sve je počelo kada su krajem prosinca objavili da u Oslo na Eurosong šalju nepoznatog Vasyla Lazarovicha koji nije nikada snimio niti jedan album već je izdao samo dva glazbena spota. Iako ga je Nacionalna televizija zadužena za Eurosong predstavljala kao izvođača s izvrsnim vokalnim sposobnostima, narod se pobunio i organizirao nekoliko prosvjeda samo kako nepoznati Vasyl ne bi išao na Eurosong.

Kada su shvatili da im nepoznati izvođač nije neki pogodak na Eurosongu, održano je nacionalno finale s pet pjesma na kojom je pobijedila njegova skladba "I love you", prema riječima žirija, najmanje loša pjesma s izbora.


Deset dana nakon toga čelnici Nacionalne televizije ponovno su objavili da će Ukrajina ipak odabrati novog predstavnika zbog čega su fanovi ponovno digli buku. Sljedeći dan čelnici televizije potpuno su izmijenjeni te je održana audicija za novo finale. I kada su svi mislili da je konačno odabrana pjesma koja je dostojna odlaska u Oslo, danas, samo dan nakon izbora, objavljeno je da je tekst pobjedničke pjesme izdan prije dvije godine.

Kako to obično biva na ovakvim izborima, pobjednička pjesma diskvalificirana je te bi na Eurosong trebao ići drugoplasirani izvođač. Ipak, i ta pjesma ne zadovoljava pravila EBU-a, s obzirom da je objavljenja prije 1. listopada, tako da su Ukrajinci ostali bez svog predstavnika na ovogodišnjem Eurosongu. Hoće li u Oslo poslati trećeplasiranog ili nekog šestog, ili će pak odustati od traženja, ne znamo, ali zasigurno ćemo uskoro saznati s obzirom da se izbor za pjesmu Europe sve više bliži.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.