Ukrajinka tvrdi da je srušila dron teglom ukiseljenih rajčica: "Ostajem se boriti"

Foto: Twitter/Profimedia

UKRAJINSKI mediji prenose da je jedna žena u Kijevu oborila neprijateljski dron - zimnicom. Priča se proširila prije nekoliko dana na društvenim mrežama, no mnogi su mislili da je riječ o izmišljotini.

No, ukrajinski portal LIGA.Life piše da je uspio doći do hrabre stanovnice Kijeva koja tvrdi da je teglom ukiseljenih rajčica srušila ruski dron. Dogodilo se to u zoru. Olena je sjedila na balkonu i pušila. "Vidjela sam da se nešto polagano kreće. Prvo sam mislila da je ozlijeđena vrana, ali onda sam čula zujanje", ispričala je Olena koja nikad prije toga nije vidjela dron izbliza.

Promislila je o tome da uđe u stan i pronađe neko prikladnije "oružje", no shvatila je da će joj dron umaknuti. Pored nje je stajala tegla ukiseljenih rajčica koje je pripremila za zimnicu. "Vjerojatno sam je bacila od straha. Uplašila sam se. Razmišljala sam što ako počnu pucati na mene! Ali kakva šteta za te rajčice...", rekla je novinarki.

"Ne idem nikamo iz Kijeva. Ovo je moj dom"

Dron je pao na tlo ispred kuće, a ona i suprug su požurili izgaziti i pobacati ostatke. Iako su se fotografije navodne tegle ukiseljenih krastavaca širile društvenim mrežama uz tvrdnje da je to bilo Olenino "oružje", ona to čvrsto demantira.

"Ne znam otkud te priče o krastavcima, bile su rajčice. A fotografije ne postoje, nisam to snimala, nije vrijeme za snimanje", rekla je. Uvjerena je da dronove šalju pljačkaši koji traže prazne stanove. Kasnije je razgovarala s bivšim suprugom koji joj je rekao da je i on uočio dron u blizini svoje zgrade. "Pitala sam ga što je učinio, a on je rekao da je samo navukao zavjese. Rekla sam mu da je pametan", našalila se Ukrajinka.

Olena je rođena u Lavovu, no rodnim gradom smatra Kijev gdje živi godinama. "Ne idem nikamo iz Kijeva. Tako sam odmah odlučila. Ovo je moj dom, moja zemlja. Stajat ću, gristi, boriti se. Sve što bude potrebno", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.