Udovica Seana Conneryja mogla bi u zatvor, tužitelje nije briga što joj je muž umro

Foto: Getty Images/Guliver Image

MICHELINE ROQUEBRUNE, udovica nedavno preminulog glumca Seana Conneryja, optužena je za utaju poreza u Španjolskoj te joj prijeti zatvorska i novčana kazna u iznosu od 21 milijuna funti, piše The Sun.

Iako Micheline sve poriče i tvrdi da se radi o glupostima, španjolske vlasti terete je za utaju poreza tijekom prodaje nekretnina u Marbelli te su joj poručile da, unatoč smrti njenog supruga, slučaj još uvijek nije zahladio.

Upozorili su da namjeravaju obavijestiti Micheline o optužnici kako bi se moglo održati suđenje. Tužitelji su se požalili na nedostatak suradnje vlasti na Bahamima, gdje je Connery umro prije 11 dana u dobi od 90 godina.

"Službeni su zahtjevi dva puta poslani na Bahame kako bi se Micheline obavijestila o optužnici i sudskom postupku protiv nje, ali španjolski dužnosnici još nisu dobili odgovor", rekao je izvor za spomenute novine.

Embed from Getty Images

Conneryju, koji je bio u braku s Micheline čak 45 godina, je 2014. godine rečeno da se on neće teretiti za prodaju svoje kuće u 1999.

Kuća je srušena kako bi se izgradilo 70 stanova, unatoč pravilima koja kažu da se može izgraditi samo pet.

Glumčevi odvjetnici, gradonačelnik Marbelle i šest vijećnika završili su u zatvoru zbog prijevare. Sudac je odlučio da se Micheline također treba suditi i da se može suočiti sa zatvorom i velikom novčanom kaznom ako bude proglašena krivom za poreznu prijevaru.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.