Učila sam snowboardati na Sljemenu (a ne znam ni skijati), pogledajte kako je to završilo

Video: Luka Šangulin/Index

KAD nekome tko se zadnji put sanjkao s deset godina, a na skije nije stao nikad, kažete da ide učiti snowboardati na Sljeme, vjerujte mi, ne zvuči kao nešto pretjerano obećavajuće, ali ni ugodno. Krenula sam na Sljeme s uvjerenjem da će taj izlet završiti hospitalizacijom.

Međutim, ekipa iz snowboard kluba Jeti i instruktor Borut Planinc uvjerili su me da snowboardanje zaista nije bauk. Borut nam je ispričao da, iako boardanje često dolaze učiti ljudi koji već znaju skijati, tu ima i jako puno potpunih amatera kao što sam ja, kao i djece. I svi uglavnom nauče boardati već nakon nekoliko sati instrukcija.

Sat počinje zagrijavanjem i upoznavanjem s opremom, a zatim vas instruktor uči ono osnovno - kako stati na board, održati se na njemu te kako se okrenuti. Ključno je držati board u okomitom položaju na dasku, ali i ne raditi nagle trzaje te, što je najteže, treba se opustiti. 

U pothvat sam krenula veoma oprezno pa se danas ipak nisam usudila boardati bez Borutove pomoći, međutim bez kamere uperene u lice i s nešto više vremena sigurna sam da bih se odvažila i na to.

Dakle, ako ste ikad poželjeli naučiti snowboardati - to je zaista moguće, čak i ako niste neki skijaš ili skijašica, pa čak i ako niste pretjerano sportski tip.

Na Sljemenu snijega ima, instruktori i instruktorice su gore sve dok su otvorene staze i - samo hrabro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.