Ubila je žirafu pa se time hvalila, a kad su je napali, imala je prilično bijedan izgovor

Foto: Twitter/Instagram

TESS THOMPSON TALLEY još je prošle godine objavila fotku na kojoj pozira pokraj žirafe koju je ubila, a njen se post ponovo našao u centru pažnje na društvenim mrežama. Nakon što je dobila brojne kritike, svoj je čin pokušala opravdati tvrdeći da se ne radi o ugroženoj vrsti.  

"Molitve su mi napokon uslišene jer mi se danas ispunio san. Ugledala sam rijetki primjerak mužjaka crne žirafe i pratila ga neko vrijeme. Odmah sam znala da je on taj. Imao je više od 18 godina i oko 1800 kilograma. Blagoslovljena sam jer sam iz njega uspjela izvući oko 900 kilograma mesa", napisala je Tess uz fotku koja je izazvala cijelu lavinu bijesnih reakcija. 

Fotka je podijeljena na Twitteru Africa Digest uz komentar: 

"Bijela američka divljakuša došla je u Afriku kako bi ubila vrlo rijedak primjerak crne žirafe."

Ovoj su se kritici pridružili brojni ljutiti komentari ekipe na društvenim mrežama, a među njima se našla i glumica Debra Messing. 

"Tess Thompson Talley je odvratna, opaka, nemoralna ubojica. S radošću u svom crnom srcu ona se smiješi uz truplo rijetke crne žirafe. Žirafe su nježni divovi koji dane provode jedući lišće i brinući se za svoje mlade. Radi se o životinjskoj vrsti koja će izumrijeti do vremena kad njeni unuci odrastu. Nije potrebna neka vještina da puškom ubiješ žirafu. Želiš jesti njeno meso? Bar uzmi luk i strijelu i pokušaj to postići poštenom borbom. Gade mi se ljudi poput tebe, Tess", napisala je između ostalog glumica. 

Tess je svoj čin pokušala opravdati prilično bijednim izgovorom. 

"Žirafa koju sam ustrijelila pripada vrsti tipičnoj za Južnu Afriku. Broj jedinki te vrste zapravo je u porastu i to upravo zahvaljujući lovcima i naporima za očuvanje vrste koji su plaćeni najvećim dijelom iz dozvola za lov. Ova vrsta zapravo uopće nije tako rijetka jer žirafe s godinama potamne. Ovo što sam ja učinila se zove očuvanje kroz lovni turizam", rekla je ona. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.