U2 na vrhu top ljestvica: Snimit ćemo novi album sa starim pjesmama

POPULARNA irska rock grupa U2 koja uoči svoje turneje dolazi ovog ljeta u Zagreb, nalazi se sa svojim najnovijim studijskim albumom "No Line On The Horizon" na vrhu američkih glazbenih top ljestvica. Ovo već sedmi album grupe U2 koji je zabilježio zapaženi uspjeh preko velike bare nakon što je u prvom tjednu prodano čak 484 tisuća primjeraka albuma "No Line On The Horizon".

Album je "iscurio" na internet dva tjedna prije premijere

Otkako je službeno potvrđena turneja legendarnih Iraca prodaja novog albuma je strahovito počela rasti u preko 30 zemalja diljem svijeta. Osim u Americi, album je jednako popularan i u Britaniji gdje se nalazi na prvom mjestu. Također je zanimljiva činjenica da je album "iscurio" na internet čak dva tjedna prije premijere i optuženi su za plagiranja cover svog albuma.

Da podsjetimo, Taylor Deupree koji je vlasnik glazbene izdavačke kuće "12k" optužio ih je da su bezobrazno "ukrali" njegovu ideju za omot. On je fotografiju japanskog modernog umjetnika Hiroshia Sugimotoa iskoristio za naslovnu sliku na svom albumu "Specification. Fifteen" koji je izašao 2006. godine. Novi album koji će Irci pustiti u prodaju početkom sljedećeg mjeseca ima identičnu sliku kao i ona američkog glazbenika koji ih je i optužio za krađu.

"Ima toliko starih pjesma koje ne želim svirati"

"Vrlo rado bih htio ponovno snimiti stare hitove. Na prijašnjim albumima ima prekrasnih pjesama za koje imam osjećaj da nisu završene", sinoć je izjavio Bono Vox na gaži u Massachusettsu. Ono što oni zapravo smatraju nedovršenim je lažni engleski naglasak koji je prema njihovom mišljenju toliko loš da će zbog njega snimiti novi album sa starim hitovima iz 80-tih. "Toliko je U2-ovih pjesama koje ne želim svirati. Još uvijek imamo u planu snimiti novi album sa nekoliko izmjena starih pjesama", potvrdio je nedavno i gitarist David Howell Evans, poznatiji kao The Edge.

A.M.
Foto: JLP, AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.