U SAD-u gost ostavio napojnicu od 3000 dolara pa ju povukao. Restoran ga sad tuži

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Situacija koja se dogodila u jednom restoranu u Pennsylvaniji mnoge je iznenadila. Gost restorana Eric Smith odlučio je ostaviti ogromnu napojnicu od 3000 dolara za obrok od samo 13 dolara, piše LADbible.

"To mi je stvarno puno značilo jer svi prolaze kroz nešto. Stvarno me dirnulo. Nisam mogla vjerovati, bila sam u šoku", poručila je konobarica Mariana Lambert, koju su obuzele emocije kada je vidjela napojnicu. U restoranu su bili zaprepašteni iznosom te su odmah provjerili je li kupac slučajno ostavio toliki novac.

Osporio napojnicu

Zaposlenici su primijetili da je kupac na računu ostavio čudnu poruku koja je glasila: "Napojnice za Isusa." Restoran je konobarici dozvolio da zadrži napojnicu. Međutim, kasnije se ispostavilo da je to sve bio dio trenda na društvenim mrežama u kojem je Smith sudjelovao. Smith je zatim odlučio osporiti napojnicu te je čak napisao prijeteće pismo.

Nakon neuspjelih pokušaja da se sa Smithom razjasni situacija preko Facebooka restoran nije imao drugog izbora nego podnijeti tužbu protiv njega.

O kakvom se trendu radi?

Tips for Jesus je trend koji je počeo na društvenim mrežama još 2013. godine, u kojem anonimna osoba ili grupa ljudi ostavlja izuzetno velikodušne napojnice konobarima, obično u iznosima od nekoliko stotina ili čak tisuća dolara. Ove napojnice su obično praćene porukom Tips for Jesus na računu.

Cilj trenda je širenje ljubaznosti i velikodušnosti. Ovaj trend nije aktivan samo u SAD-u iako je većina napojnica zabilježena u američkim restoranima i barovima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.