U novoj sezoni Twin Peaksa želimo odgovore na ova pitanja

Foto: Press

FANOVI kultne serije "Twin Peaks" nove nastavke čekaju 26 godina. Dvadeset i šest godina.

To je period u kojem smo nestrpljivo čekali na neke od neodgovorenih pitanja koja su ostala visjeti nakon što je serija naprasno završila 1991. Iako su se autori od samog početka trudili držati nas u mraku, na neke odgovore predugo čekamo. Na većinu pitanja vjerojatno ćemo dobiti odgovor, ali ovo je idealna prilika da ponovimo gradivo.

I da, bit će spoilera, ali ako od 1991. do danas još uvijek ne znate apsolutno sve, nemamo o čemu pričati.

Kako je Annie i što se dogodilo s Cooperom?

U posljednjoj epizodi doznali smo da je demon BOB zaposjeo agenta Coopera na isti način na koji je to učinio i s Lelandom Palmerom koji je ubio svoju kći. U posljednjoj sceni Cooper glavom razbija zrcalo i postavlja pitanje: "Kako je Annie?"

Kao što znamo, Annie Blackburn je Cooperova djevojka koju je oteo Windom Earle i odvukao je u Glastonbury Grove i nakon toga u Crnu kolibu. Što se s njom dogodilo, ne znamo, ali želimo doznati.

Što je i kako funkcionira Crna koliba?

Crna (i Bijela) koliba i Crvena soba su mistični svjetovi u paralelnoj stvarnosti koje je Cooper vrlo često posjećivao u snovima, ali kasnije se pokazalo i da su to mjesta na kojima obitavaju duhovi i moguće im je pristupiti i mimo snova. No, mnogo toga još uvijek ne znamo.

Tko je patuljak MIKE? Odakle dolazi? Zašto svi osim Coopera pričaju unazad? Što je uopće Crna koliba i kakve veze ima s cijelom pričom? A što je s Bijelom kolibom?

Je li Audrey Horne mrtva?

Kao što je poznato, Sherilyn Fenn se vraća u novoj sezoni što znači da je vjerojatno preživjela eksploziju bombe što smo mogli predvidjeti i zbog činjenice da nikada nismo vidjeli njezin leš. No, sudbina najveće zavodnice serije također je jedno od velikih pitanja na koje očekujemo brz odgovor.

A što je s Donnom Hayward?

Za razliku od Fenn, Lara Flynn Boyle (a ni Moira Kelly koja je Donnu glumila u "Fire Walk With Me") neće se vratiti u novoj sezoni. Na kraju serije doznali smo i da je Donna vrlo vjerojatno kći Bena Hornea koji je imao aferu s njezinom majkom u vrijeme njezina začeća. No, je li Horne zaista njezin otac? Hoće li se uopće pojaviti u novoj sezoni ili će je po drugi puta zamijeniti nova glumica?

A tu je i James...

Pomalo glupavi, ali ispravni bivši dečko Laure Palmer u posljednjoj epizodi mora pobjeći iz države nakon što ga optuže za ubojstvo. Iako nije kriv, jedini je sudionik jer nakon što ga ljutiti suprug uhvati u zagrljaju svoje nevjerne žene, dolazi do sukoba i suprug nastrada.

Na koji je način major Briggs povezan s događajima u gradiću?

Major Briggs jedan je od misterioznijih likova u seriji. Ispočetka mislimo da je samo Bobbyjev otac, ali kasnije doznajemo da je duboko povezan s okultnim ludilom koje je poharalo grad. Naime, u knjizi "Secret History of Twin Peaks" ističe se da je Briggs stacioniran u gradiću upravo kako bi istražio neobična događanja. Zna li više nego mislimo i na koji je način povezan s događajima?

Čemu služi garmonbozia?

U filmu "Fire Walk With Me" upoznati smo s misterioznom tvari naziva "garmonbozia", a radi se o fizičkom utjelovljenju boli i patnje, tvari kojom se hrani BOB i ostali stanovnici Crne kolibe. Misteriozna tvar očito utječe i na stanovnike Twin Peaksa, a pitanje je hoće li se garmonbozia spominjati u novim nastavcima.

Jesu li se Ed Hurley i Norma Jennings napokon vjenčali?

Ova veza od samih je početaka bila osuđena na propast. Iako je više nego očito da su stvoreni jedno za drugo, ovaj nesretni par nikako da završi u vezi ili braku. Stvari postanu malo lakše jednom kad Edova supruga Nadine doživi nesreću i počne se ponašati kao srednjoškolka, a Normin suprug Hank pogine u zatvoru, ali serija završava tako da se Ed i Norma razilaze. Je li se što promijenilo u ovih 25 godina?

Tko je otac Lucyna djeteta?

Jedna od simpatičnijih priča serije je odnos luckaste recepcionerke Lucy Moran i zamjenika Andyja. Kao što znamo, Lucy je trudna, a otac može biti zbunjeni Andy ili ljigavi trgovac Dick Tremayne. Bila je u vezi s obojicom, ali do kraja serije nismo doznali tko je otac. Lucy je na kraju izabrala Andyja, ali konačni odgovor nismo dobili.

Na koji način Dama s cjepanicom komunicira s mrtvima?

Jedan od najupečatljivijih likova u seriji bez ikakve je sumnje Margaret Lanterman poznatija kao Dama s cjepanicom. Inače, cjepanica koju vucara sa sobom je predmet u kojem se nalazi duh njezina supruga. Uz sve to, ključna je za radnju jer upravo ona agentu Cooperu omogućuje da pristupi Crnoj kolibi. Glumica Catherine Coulson je preminula, ali prije smrti uspjela je snimiti sve potrebne scene za nove epizode pa možemo biti sigurni da je relevantna i u novim epizodama.

Gdje je Leo Johnson?

Lea smo posljednji puta vidjeli u kolibi Windoma Earla koji ga je zavezao i iznad njegove glave postavio kavez s tarantulama. Iako se sugerira da nije preživio, ne možemo biti 100 posto sigurni.

Je li Windom Earle mrtav?

Odmetnuti agent FBI-ja Windom Earle namamio je Coopera u Crnu kolibu ne bi li mu se osvetio, ali nastrada jednom kad se susretne s BOB-om. No, sve se događa u paralelnoj stvarnosti pa postoji mogućnost da je i dalje živ.

Tko je Diane?

Od samog početka serije, Cooper neprestano snima poruke svojoj tajnici Diane koju nikada ne vidimo uživo. Radi ili se o stvarnoj osobi ili je to samo nadimak za njegov diktafon?

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.