U navijačkoj sceni iz Metastaza koju su Grci prikazali u vijestima statirali BBB-ovci

Foto: Press

RENE BITORAJAC završio je u grčkim vijestima zbog uloge u filmu Metastaze u kojem je igrao Krpu, navijačkog huligana. Uloga u filmu Branka Schmidta bila je prva Bitorajčeva glavna uloga, a odigrao ju je 2009. godine.

>>Natjecatelj u Milijunašu ispao na pitanju o filmu Metastaze. Znate li vi odgovor?

Film je nastao prema literarnom predlošku Ive Balenovića iz 2006. godine koji je najprije pretvoren u kazališnu predstavu, da bi na kraju završio kao jedan od poznatijih domaćih filmova. Metastaze prate odnose četvorice kvartovskih prijatelja, koji se nikako ne uspijevaju uklopiti u društvo.

Filip je liječeni narkoman koji se nakon rehabilitacije vraća u staro društvo. Dejo je sin jugoslavenskog oficira i u sukobu s pozajmljivačima novca. Krpa je nasilnik opsjednut nogometom, a Kizo alkoholičar. Uz Bitorajca u filmu igraju Franjo Dijak, Robert Ugrina i Rakan Rushaidat. Jadranka Đokić tumači Krpinu djevojku.

Film je 2009. godine dobio Veliku zlatnu arenu za najbolji film, a Bitorajac je dobio Zlatnu arenu za najbolju mušku glavnu ulogu.

Scena s tribina

U grčkim vijestima je ovih dana završila scena s tribina u kojoj su kao statisti sudjelovali stvarni članovi BBB-a. BBB-ovci su, pisalo se 2009., kao statisti sudjelovali u sceni u kojoj se s tribina izvikuje "Za dom spremni" te se podižu ruke u zrak. Upravo je ta scena, koju mnogi prozivaju jednom od najrealističnijih i najboljih u povijesti domaće kinematografije, prikazana na grčkoj televiziji.

"Iskreno i duboko osuđujem huliganizam jednako kao i huškanje pa evo i korištenje scena iz igranog (ne dokumentarnog) filma u svrhu propagande, ocrnjivanja i generalizacije. Prisjećam se i gostovanja u Ateni na kojem sam prisustvovao kad je na naše navijače bačen Molotovljev koktel, nikad se na stadionu nisam osjećao nesigurnije. U svoj tragediji ipak se nadam da nož nije bio od nekog Boysa", rekao je Bitorajac nakon što je završio u grčkim vijestima.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.