U Koprivnici otvoren skroz drugačiji advent. Nema lampica, djedice, orašara...

Foto: Srednjovjekovni božićni sajam

Na Trgu dr. Leandera Brozovića u Koprivnici prošlog je vikenda otvoreno novo izdanje drukčijeg adventa - Srednjovjekovnog božićnog sajma.

Među prvim posjetiteljima otvorenja bili su turisti iz Slovenije koji su u Koprivnicu stigli rano poslijepodne s nekoliko autobusa, a posebno su ih, kažu organizatori, zanimali bedemi gdje se odvija Renesansni festival na koji također planiraju doći iduće godine. Na sajam su stigli i posjetitelji iz Mađarske, ali i drugih gradova diljem Hrvatske, kao i naravno brojne Koprivničanke i Koprivničanci. Sajam je već prvih dana izazvao velik interes. 

Srednjovjekovni božićni sajam donosi drevnu i zaboravljenu priču, bez mnoštva svjetlucavih lampica, bez Djeda Mraza, bez plastike, bez orašara, ali s orasima, lješnjacima, jabukama, svijećama, fenjerima, bakljama, pećima na drva, srednjovjekovnim obrtnicima i putujućim trgovcima, srednjovjekovnom kupkom i tavernama sa svjetski originalnim jelima i pićima poput Koprivničkog božićnog piva, vina ili gina s koprivom te egzotičnog srednjovjekovnog hipokrasa.

Novo izdanje ovog sajma donosi više od 50 objekata ugostitelja, starih zanata, izlagača i obrtnika, od kojih neki stižu iz Slovenije, Rumunjske i daleke Venezuele. Sajam obiluje i domaćim proizvodima podravskih obrtnika, a sve to uz nezaobilaznu gozbu prigodnih delicija i pečenja, slastica koje spremaju kuhari i pekari na sajmu.

Sajam se može posjetiti vikendima do 30. prosinca, a ulaz je besplatan. Program je dostupan na ovom linku.

Posjetitelje očekuju putujući trgovci, vatreni show koji spremaju Koprivnički mušketiri i haramije, dvorske lude, žongleri i lakrdijaši, srednjovjekovna kupka, svjećari i krznari, alkemičari i rakijaši... 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.