U Hrvatskoj tražili statiste za Južni vetar, evo koliku plaću nude

Screenshot: YouTube

DRUGA sezona popularne srpske serije Južni vetar trenutno se snima u Hrvatskoj, na području otoka Krka i u Rijeci, u periodu od 21.9. do 2.10. Serija je nastavak istoimenog filma iz 2018. godine koji je postao regionalni hit i osvojio brojne nagrade. 

Produkcija i casting agencija Serena Pro prije dva dana objavila je na svom Facebook profilu oglas u kojem su tražili statiste s tog područja za potrebe snimanja serije. Broj pristiglih prijava je bio toliki da trenutno više ne zaprimaju prijave.  

Honorar statista je 300 kuna fiksno, a prekovremeni i noćni rad se dodatno plaćaju

Tražili su djecu, žene i muškarce "mediteranskog tipa" koji im trebaju da glume stanovnike Napulja. Tražili su i "dječake između 10 i 14 godina koji igraju ulični nogomet". Također su tražili statiste koji će glumiti "kupače na plaži, prolaznike, turiste, zgodne mlade djevojke koje plešu i vozače s vozilima". 

Istaknuli su da snimanje traje i do 12 sati na dan te da će statiste u tom periodu ponekad trebati samo na par sati, a nekada i cijeli dan. 

Otkrili su i honorar koji će statisti dobiti za svoj angažman.

"Honorar statista je 300 kuna fiksno bez obzira na duljinu trajanja snimanja unutar 12-satnog radnog dana. Prekovremeni sat je 30 kuna, noćni rad dodatnih 70 kuna na honorar. Honorar za igrajuće vozilo/plovilo je 350 kuna", napisali su u objavi. 

Ovo nije prvi put da se snima u Hrvatskoj 

U listopadu 2020. godine dio scena za nastavak filma Južni vetar: Ubrzanje snimao se u povijesnoj gradskoj jezgri Kastava. Glumac Miloš Biković javio se tada iz Opatije i time potvrdio lokaciju snimanja. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.