Tvrdi da se vratio iz smrti: "Znam što se događa s dobrim, a što s lošim dušama"

Foto: 123RF

ZAGROBNI život mnogima je najveći misterij i vječna fascinacija te bi dali sve da doznaju što se dogodi nakon što čovjek umre. O toj temi svatko ima svoje mišljenje, a neki ljudi tvrde da su vidjeli što se događa nakon kliničke smrti, a nakon nje su se vratili u život.

Jedan je muškarac na Redditu napisao da je nekoliko minuta bio "medicinski mrtav" te da nije samo vidio "život poslije smrti" nego i što se događa "dobrim" i "lošim" ljudima. Prema onome što je napisao, umalo se utopio prije tri godine, a prije nego što su ga spasioci izvukli iz vode tvrdi da se osjećao kao da putuje kroz vrijeme.

"Podarena mi je spoznaja o tome gdje idu dobre duše, a gdje loše", započeo je svoju ispovijest na Redditu.

"Kada umrete, znat ćete da ste mrtvi, jer će se dogoditi jedna od dvije stvari. Ili ćete putovati kroz nešto što izgleda kao tunel pun svjetlosti ili ćete se naći na mjestu na kojem se oko vas nalaze samo tama i strah", nastavlja.

Potom detaljno opisuje "mračno mjesto", tvrdeći da su ga tamo "namamili".

What i saw after i died from r/afterlife

"Na tom mjestu nema svjetlosti, znat ćete odmah da ste u paklu i da ćete tamo zauvijek ostati. Vaš um napunit će misli da ste loša osoba, a zbog tame ćete biti paralizirani i u strahu. Nećete vidjeti ništa osim mračne praznine paklenog svemira bez zvijezda, bez svjetlosti, bez ičega. Ne bih to poželio ni najgorem neprijatelju", opisao je.

Tvrdi da su mu potom pokazali "mjesto na koje idu dobri momci".

"Taj tunel, koji nije zapravo tunel, izvana izgleda kao užareni kabel koji se polako okreće u svemiru, a svjetlost koja probija kroz njega su dobre duše koje idu na bolje mjesto. Imao sam sreću što sam upućen tamo pa sam svjedočio nečemu zaista nevjerojatnom", napisao je.

Iako mnogi vjeruju u ovakve priče, jedan od protuargumenata za nju jest činjenica da mozak kojem nedostaje kisika jednostavno počne halucinirati.

*Index koristi third party aplikacije za realizaciju anketa, kako bi smanjili mogućnost manipulacije anketom od strane korisnika, ali i potpuno odagnali mogućnost Indexovih manipulacija rezultatima. Svejedno, online ankete ne mogu se smatrati znanstveno utemeljenima, niti vjerodostojno predstavljaju većinu hrvatske populacije. Index, naime, relativno rijetko posjećuju potpuni idioti, koji pak u ukupnoj hrvatskoj populaciji imaju značajan udio.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.