Tvrdi da je živjela u stanu punom plijesni i da su posljedice bile užasne

Foto: Instagram

EMMA MARSHALL godinama je živjela u stanu s kupaonicom punom plijesni, za što tvrdi da je uzrok njenog oslabljenog pamćenja, ispadanja kose i osipa na koži, prenosi Daily Mail. Ova 29-godišnja Londončanka radi u glazbenoj industriji, a u stan se uselila 2014. godine te je u njemu živjela do kraja prošle godine.

Kako Emma opisuje, kupaonica u stanu imala je debele slojeve crne plijesni na pojedinim dijelovima. Nedugo nakon što je počela živjeti u novom prostoru, počela se loše osjećati. "Imala sam simptome poput akni, iscrpljenosti i bolova u cijelom tijelu, ali sam mislila da je to zbog previše stresa i rada", rekla je Emma za Daily Mail. Posjetila je nekoliko doktora, no nitko od njih nije pronašao uzrok.

Već 2015. godine njezino zdravlje postalo je ozbiljno ugroženo. Najprije je dobila infekciju bubrega, a nakon toga u travnju je pala s bicikla i ozlijedila živce toliko jako da nije mogla micati ruku, rame i vrat. Kada je taj problem ublažila, pojavila joj se bol u abdomenu, nakon čega je morala operirati slijepo crijevo.

Ponovno je počela posjećivati razne liječnike kako bi pronašla uzrok svog oslabljenog tijela. "Nitko nije mogao shvatiti zašto se moje tijelo slama tako lako na toliko različitih i nepovezanih mjesta. Na kraju bi rekli da jednostavno nemam sreće", ispričala je Emma.

Kada je u drugoj polovici 2018. godine bila toliko bolesna da nije mogla napustiti krevet, Emma je potražila pomoć na internetu te pronašla mnoge slične slučajeve. Tada je saznala za mikotoksine koje uzrokuje vlaga. U veljači 2019. godine obratila se privatnom liječniku alternativne medicine.

Kako tvrdi, pokazalo se da u krvi ima zabrinjavajuće visoku razinu mikotoksina koji su krivac za njezine drastične zdravstvene i tjelesne promjene. "Bilo je traumatično znati da mi tijelo propada a da nisam znala zašto. Sada me još više uplašila činjenica da sam se zapravo sporo trovala", kaže 29-godišnjakinja.

Odlučila se liječiti alternativnim lijekovima, a kako bi si financijski omogućila redovito liječenje, pokrenula je crowdfunding kampanju da prikupi novac i pomaže onima koji se bore sa sličnim problemom.

Naravno, svima koji sumnjaju da se bore s istim problemom kao ona preporučujemo da u svakom slučaju najprije posjete liječnika jer savjeti s interneta nikada i nikako ne mogu zamijeniti preporuke službene medicine, naročito u slučaju ozbiljnijih bolesti.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.