Najbizarnije muške provale o ženskom tijelu: "Mislio je da mjesečnica stiže u minutu"

Screenshot: YouTube

FACEBOOK stranica Feminist News skupila je na jednom mjestu neke od priča koje su svojevremeno žene napisale na Twitteru, koje se tiču zabluda koje neki muškarci imaju o ženskom tijelu. Tu ima zbilja svega, od svakodnevne ovulacije do savjeta za prehranu u trudnoći.

Međutim, iako su ove priče bizarne i pomalo komične, iza njih stoje duboko nerazumijevanje i neznanje. Što je još gore, iza njih često stoje i teške predrasude te nedostatak želje da se one isprave. Ne treba posebno naglašavati koliko je to opasno.

"Moj dečko je mislio da sve žene dobivaju menstruaciju 15. u mjesecu. U to je vrijeme imao 26 godina", napisala je jedna korisnica, koja je dodala još jednu anegdotu: "Jedan drugi dečko je vjerovao da pilule za kontracepciju ne rade ako se seksaš dvaput dnevno jer jedna pilula može zadržati samo određenu količinu sperme. Tada je imao 32 godine."

"Moj prvi suprug je bio bijesan i vrištao je na mene kad sam povraćala jer sam imala jutarnje mučnine jer je bio siguran da ću tako 'povratiti dijete'", podijelila je na Twitteru ovo sumanuto uvjerenje jedna korisnica.

Druga je pak žena napisala kako je čula priču o nečijem suprugu koji je mislio da fetus diše kroz majčin pupak.

Korisnica pod nadimkom Kelly Needs More Coffeee podijelila je svoju neobičnu priču: "Bivši mi je rekao da 'beba nije prava ako se rodi carskim rezom'. Kad sam mu rekla da sam ja rođena carskim rezom, razbjesnio se i odbio je objasniti što on točno misli. Vikao je nešto tipa 'ti jednostavno ne razumiješ kako funkcioniraju ženska tijela'. Imao je 25 godina."

"Moj bivši dečko je mislio kako djevojke iskrvare jednu kapljicu krvi tijekom menstruacije i da zbog toga nose uloške i tampone tjedan dana, jer ne žele da im ta jedna kapljica krvi završi na odjeći, a ne znaju kojeg će se točno dana u tjednu to dogoditi", napisala je jedna djevojka.

Njenu je objavu komentirao muškarac koji je izrazio čuđenje nad činjenicom da mnogi muškarci ne razumiju kako funkcionira tijelo njihove partnerice. "Kako možeš voljeti partnericu a da istovremeno ne želiš razumjeti sve što utječe na nju?" retorički se zapitao.

Jedna je majka priznala kako je otac njenog drugog djeteta zahtijevao da jede meso tijekom trudnoće kako se dijete ne bi rodilo kao vegetarijanac, dok je druga žena napisala kako je čula tipa koji govori da nije znao da žene ne ovuliraju svaki dan. "On je doslovce mislio da žena može ostati trudna bilo koji dan u mjesecu. I da žena ne može zatrudnjeti ako ne doživi orgazam. Imao je 43 godine", dodala je.

"Moj tata je mislio da svaka djevojka dobije svoju prvu menstruaciju u petom razredu (točno u minutu)... Tu smo raspravu vodili prije dva tjedna. Muškarci ni o čemu ne bi trebali odlučivati", bila je jasna jedna djevojka.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.