"Tu bi živio Luj XVI. da je imao novca": Prodaje se luksuzna kuća Ivane Trump

Foto: Profimedia/EPA

LUKSUZNA kuća pokojne Ivane Trump u New Yorku prodaje se za 26.5 milijuna dolara, a novac dobiven prodajom podijelit će se između njezinih troje djece, Donalda Juniora, Erica i Ivanke.

Impresivna kuća od 810.5 četvornih metara, smještena na Manhattanu, ispunjena je raskošnim dekorom iz doba 1980-ih te ukrašena namještajem s uzorkom leoparda, podovima od ružičastoga mramora i pozlaćenim ukrasima. Blagovaonica s dva stola je uređena u stilu raskošnog dvorca Versailles s prozorima od poda do stropa koji gledaju na privatni vrt. Ivana je navodno imala u planu u podrumu napraviti bazen, ali je odustala od toga, a u tom se prostoru nalazi moderna švedska sauna.

U podrumu je i prostorija za pranje i veliko skladište, a na prvom katu je i medijska soba s malom kuhinjom i radnom sobom. Na trećem katu je velika knjižnica, a u kući je i veliki bijeli klavir koji Ivana nije svirala nego je angažirala profesionalce koji bi svirkom zabavljali njezine goste.

Kuću je kupila nakon razvoda od Donalda Trumpa

Ivana je kuću kupila za 2.5 milijuna dolara 1992. godine nakon što je finaliziran njezin razvod od bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, a u srpnju ove godine preminula je u njoj nakon pada niz stepenice

U svojoj knjizi Raising Trump iz 2017. napomenula je da posjedu treba preuređenje nakon što je gotovo 12 godina bio prazan. Prije nego što je Ivana kupila nekretninu, koristila se kao zubarska ordinacija. 

U 30 godina koje su uslijedile potpuno ju je preuredila. Sobu za zabavu ukrašenu smaragdnim tapetama i zlatnim ukrasima opisala je kao primjer prostorije u kojoj bi "Luj XVI. živio da je imao novca".

"Moja mama je obožavala tu gradsku kuću. Odražavala je njezin stil i eleganciju. Ta kuća je utjelovila Ivanu Trump", rekao je njezin sin Eric.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.