Trogodišnjakinja napravila vlastitu izložbu fotografija

IAKO ima samo tri godine, malena Ruby Ellenby već je održala svoju prvu izložbu fotografija. Talentirana Ruby čisti je dokaz kako nikada nije prerano za otkrivanje i razvijanje talenta te tako djevojčica već u najranijem djetinjstvu točno zna što želi i bavi se onime što voli. Ruby živi u San Francisu s roditeljima Jeanne i Peterom, koji podupiru i razumiju njenu ljubav prema fotografiranju jer su i sami fotografi.

"Sve je počelo onoga dana kada je Ruby prvi put rekla: `Mama, mogu li vidjeti tvoj fotoaparat?", kaže Rubyna mama. Ruby snima fotografije iz svoje, dječje perspektive: list na ulici, slova uz cestu, što se događa ispod stola tijekom ručka. "Naučio sam jednu stvar gledajući nju kako radi; treba snimati ono što ti je najbliže. Ona je mala pa često snima predmete na podu", kaže tata Peter.

"Kada fotografiram, osjećam se kao princeza"

U crvenoj haljinici, s kolačem u ruci i ružičastom kremom razmazanom oko usta, Ruby je bila zvijezda večeri na svojoj  prvoj izložbi. Fotografije su izložene u restoranu Moshi Moshi. Tamo su njeni roditelji izašli na prvi spoj, tamo je njena majka rekla ocu da je trudna, a Ruby tamo dolazi od kada se rodila, tako da je to mjesto bilo logičan izbor.

Za Ruby, otvaranje izložbe za Ruby je bila prava zabava. Sretno je kružila prostorijom noseći sa sobom svog plišanog psa Raisina. Na pitanje zašto fotografira, Ruby kaže: "Kada fotografiram, osjećam se kao princeza". Ali princeza je i praktičnu stranu fotografiranja jako dobro svladala. Fotografije snima svojom VTech kamerom, Nikon Coolpix fotićem te maminim i tatinim iPhoneom. Bez problema sama koristi aplikacije za obradu fotografija na mobitelu. Ima i svoju omiljenu, CameraBag, a najviše je voli jer pomoću nje može mijenjati boje na fotografiji.

"Ruby ima umjetnički temperament"

"Mi cijenimo bilo što kreativno, bez obzira na to koliko trivijalno bilo", kaže Rubyn tata. Mama dodaje kako joj se čina da Ruby doista ima pravi umjetnički temperament: "Ponekad je upitam želi li ići van i fotografirati, a ona odgovara da trenutno nije u dobrom raspoloženju za to". No, kada je raspoložena, Ruby stvara fotografije koje njezini roditelji i prodaju. Cijene se kreću od 30 do 100 dolara, a sav zarađen novac Jeanne i Peter stavljaju na stranu i čuvaju za Rubyno obrazovanje.

Prva izložba prošla je sjajno. Jedino što je morala završiti točno u 6 sati i trideset minuta, jer malena fotografkinja točno u pola osam odlazi na spavanje.

 


 

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.