KARANTENSKI TRIKOVI

Trikovi Nevene Rendeli za preživljavanje s troje djece u karanteni nakon potresa

Foto: Instagram

ŽIVOT u stanu s troje male djece ponekad može izgledati kao teška pokora, no u vrijeme pandemije koronavirusa, kada se uz to i radi od kuće, a djecu se ne može izvesti ni u šetnju, situacija može eskalirati u psihološku dramu s elementima horora. Dodamo li tome podrhtavanje tla i zidova, police s kojih padaju stvari i plafone koji se urušavaju, osigurali smo si sasvim dovoljno SF-a za ovaj život. 

Stoga smo pitali Nevenu Rendeli Vejzović za trikove kojima se služi kako bi olakšala ovu poprilično kaotičnu situaciji sebi i svojim dvogodišnjim blizankama Lei i Mari te jednogodišnjoj Viti.

Nevena je pak baš odlučila iskoristiti vrijeme života u izolaciji za odvikavanje blizanki od pelena, no potres joj je poprilično pomutio planove. Tako da se još uvijek cijela obitelj oporavlja od šoka i lovi novi zalet za tu vrstu avanture.

"One su još premale da bi razumjele što se događa, no da je potres itekako ostavio traga na njima, postalo mi je posve jasno kada nisu željele spavati u svojim krevetićima, već su sve tri cijelu noć bile uz mene. Mislim da se nisu prepale toliko samog potresa, već moje reakcije. Uhvatila me panika jer ih usred potresa nisam mogla sve tri sama podići iz kreveta. U tom trenutku sam počela panično zvati Maka. On je naravno odmah priskočio u pomoć, no to je bilo dovoljno da osjete moj strah. Kasnije sam im objasnila kroz šalu da smo morali izaći iz stana jer se kuća tresla. Sada skaču po stanu i igraju se da se kuća trese kako bi me nagovorile da izađemo van", ispričala nam je bivša HTV-ova novinarka, urednica i voditeljica u telefonskom razgovoru, priznavši da je samo nekoliko minuta ranije morala smirivati dramu jer su njene djevojčice pošto-poto željele van iz stana.

"Izvedem ih samo na terasu koja se nalazi na krovu kuće, sad je čak i previše hladno za duži boravak, no naravno da im to nije dovoljno. Plaču jer se žele igrati s prijateljicama i sestričnom. One su još male pa im ne mogu ni objasniti što se događa, samo im pokušam u takvim situacijama zaokupiti pažnju nečim drugim", kaže Nevena koja, kako bi zabavila Leu, Maru i Vitu, svaki dan smišlja novu lutkarsku predstavu. 

Iako, priznaje, u ovim okolnostima njene cure provode više vremena uz ekrane nego što bi to ona željela, sa suprugom stalno smišlja načine kako ih zabaviti pa se u njihovoj kući puno pjeva, pleše i crta. Ipak, trenutačno najveći hit u obitelji Rendeli Vejzović je vježbanje uz mamina videa.

"Obožavaju gledati videa koja sam snimila za Instagram. Vole gledati mamu na ekranu i onda istovremeno vježbati sa mnom. Dok to radimo, koristim cure umjesto utega i girija. To ih jako zabavlja. Doduše, baš kao i sve ostalo, nakon deset do 15 minuta im i to dosadi pa moram smišljati nešto novo“, kaže Nevena, koja se u danu najviše veseli rijetkim trenutcima zatišja, dok cure spavaju. Tada se može posvetiti poslu ili konačno opustiti uz dobru knjigu.

Za tu priliku spremno je na ormariću čekaju Patria Fernanda Aramburua i Djevojka koja je spasila švedskog kralja Jonasa Jonassona, a s nestrpljenjem iščekuje i pošiljku s biografijom Marine Abramović koju je nedavno naručila. Uz knjige, kaže, najbolje se relaksira uz TV serije pa svima toplo preporučuje da ovu pandemiju iskoriste za gledanje Netflixovog Caliphatea te HBO-ovog Zero zero zero.

Pozitivnog stava i optimizma Neveni zaista nikad nije nedostajalo. Iako je kao novopečena poduzetnica i sama vrlo zabrinuta zbog gospodarske situacije, energično poručuje kako drugima, tako i sebi: "Glavu gore, ostanimo pozitivni, plakat ćemo kasnije, od sreće."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.