Transrodna tinejdžerica postala Miss na lokalnom izboru ljepote, nastala rasprava

Foto: Instagram

19-GODIŠNJA trans influencerica Brían Nguyen pobijedila je na lokalnom izboru ljepote u SAD-u.

Brían je osvojila titulu Miss Greater Derry i tako postala prva transrodna osoba koja je pobijedila na lokalnom izboru ljepote. Za tu titulu natječu se natjecateljice u dobi od 17 do 24 godine, a pobjednica će se boriti za titulu Miss New Hampshirea 2023.

"Nema riječi kojima mogu opisati kako se osjećam jer sam dobila priliku služiti i predstavljati svoju zajednicu prvi put na izboru za Miss New Hampshirea", napisala je tinejdžerica na Instagramu.

Kritičari nisu sretni: "Muškarac je odnio priliku ženama"

Međutim, nakon što su objavljene snimke s izbora, javili su se brojni kritičari ove odluke koji smatraju da je "ženama titulu odnio biološki muškarac".

"Biološki muškarac, i to s viškom kilograma, upravo je osvojio Miss Greater Derry u New Hampshireu. Brían, koji uopće nema žensko ime, našminkan, nimalo nalik na lijepe prirodne djevojke koje su se prijavile na natjecanje, ne samo da je zauzeo prvo mjesto nego je oduzeo priliku ženi da dobije stipendiju i iskoristi taj novac od nagrade za svoju budućnost", objavila je na Twitteru bivša Miss Velike Britanije Leilani Dowdin.

"Ono preko čega ne mogu prijeći je da ta osoba nije dovoljno privlačna da bi ikada pobijedila na bilo kojem natjecanju", javila se i politička komentatorica Sydney Watson (koja se inače ranije zalagala da pretili ljudi budu obavezni kupiti dva sjedala tijekom leta).

Drugi ipak slave ovaj događaj.

"Ima li bolje priče za podijeliti od povijesti koja se događa Organizaciji izbora za Miss Amerike? Dana 6. studenog 2022. Brían je okrunjena za Miss Greater Derry 2023. Ona je prva transrodna žena koja je okrunjena u 101 godini postojanja ovog izbora", pišu.

Nguyen je pak rekla da, iako prima gomilu negativnih komentara, to više ne utječu negativno na nju. Tinejdžerica je također iskoristila svoju kampanju #QueensAreEverywhere da pomogne skrenuti pažnju na ljude koji se suočavaju s raznim nedaćama i predrasudama u svojim zajednicama.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.