Tony Cetinski se vraća u Arenu Zagreb, evo kome će donirati novac od ulaznica

Foto: Facebook/Instagram

ŠEST godina nakon što je dvaput rasprodao zagrebačku Arenu, Tony Cetinski vraća se na Lanište. Veliki koncert održat će na Dan žena, 8. ožujka, a on je dio njegove proslave 25 obljetnice uspješne karijere. Pripreme za koncert već su počele, a Tony tvrdi da osjeća odgovornost da publici ponudi mnogo više uz svoju glazbu.

"Ne osjećam strah zbog glazbenog dijela jer smo ispraksirani te sviramo cijelo vrijeme po bivšoj Jugoslaviji. Naviknuo sam publiku da osim samog pjevanja, očekuje još, iako je vrhunac svega kad publika i ja pjevamo skupa i tada vidim koliko generacija pjeva sa mnom. Dosta se toga vidi s bine, mada vi mislite da mi ne stignemo toliko vidjeti", rekao je za Index.

Dodaje da ga veseli što se njegova publika povećala te što ga sluša sve više muškaraca, ali i tinejdžera kojih nije ni bilo kad je započinjao karijeru.

Na pitanje hoće li dvaput rasprodati Arenu kao zadnji put odgovara: "Ne govorim ništa unaprijed, nisam ni onda znao. Kad smo rasprodali prvi put Arenu prije šest godina, shvatili smo da imamo još mjesec dana plaćene reklamne kampanje. Rekli smo da idemo probati, ja sam bio zadnji koji je to htio. Plašio sam se jer su Hrvati takvi - pokušao je i nije uspio. Većina je glasala, rekla da idemo i pokazalo se da je to bila dobra, čak su ljudi ostali vani drugi dan. Ne znam hoće li biti tako i ovaj put, druga su vremena, ali bit ćemo zadovoljni i s jednom".

Otkrio nam je da će s njim zasvirati mladi glazbenici Pravila igre, Jure Brkljača i David Temelkov.

Tony je odlučio podržati udrugu Europa Donna, pa će se dio prihoda od svake prodane ulaznica za koncert donirat iza kupnju prijeko potrebnog aparata za jednokratno zračenje žena oboljelih od raka dojke. Unatoč tome što udruga godinama radi na naglašavanju važnosti odlaska na mamografiju, mnoge žene i danas to izbjegavaju.

"Nemate pojma koliko je važno otići na pregled. Unatoč svim apelima, unatoč tolikim akcijama koje Europa Donna ima kroz cijelu godinu toliki niz godina, još uvijek postoje žene koje ne odu ni jednom u pet godina napraviti jednu malu kontrolu. Zbog toga mislim da unatoč svim tim akcijama premalo radimo ili žene naprosto misle da se to neće njima dogoditi. Barem jednom godišnje, bezbolno je, kratko traje, pomoći ćete sebi, ali i zajednici jer tako ćete spriječiti sve što će se ne daj Bože dogoditi kasnije", poručila je dizajnerica Matija Vuica.

S njom se slaže i voditeljica Josipa Pavičić Berardini, koja je dobila bitku s opakom bolešću.

"Ja bih im poručila da odu, da potroše taj strah. Ako moram birati između straha da ne odem na pregled i da dođem na vrijeme, jer sam otkrila svoju kvržicu na vrijeme i tako spasila svoju glavu, izabrala bih ovo drugo. Voljela bih da žene shvate važnost tog pregleda i da je bitno doći na vrijeme", poručila je, dodavši da prije nego što je oboljela ni sama nije znala mnogo o raku dojke. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.