Tonka iz kultne pjesme: Rajko se želio izvući, užasna nesreća sve je prekinula

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

RAJKO DUJMIĆ i Momčilo Popadić, pokojni novinar Slobodne Dalmacije, napisali su brojne hitove, među kojima je javnosti najpoznatije Košulja plava, Skitnica i Tonka.

Žena koja treba reći cvrčak i more, po kojoj pjesma Tonka nosi ime, Popadićeva je supruga Tonka Čović Popadić.

"Tonka je nastala u jednoj noći. Oni u Zagrebu, ja u Splitu, bilo je dva, tri sata iza ponoći kad su me nazvali u prilično 'netrezvenom' stanju i pjevali je preko telefona", prisjetila se za Slobodnu Dalmaciju.

Ispričala je i kako je nastala ljubavna pjesma Košulja plava, još jedan od njihovih velikih hitova.

"Momo je napisao pjesmu, stavio je u kuvertu, pa dao Rajku prije nego što je krenuo na avion. Kazao mu je kako je to pismo za Rajkovu mamu, a može ga i on pročitati, ali tek kad sjedne u avion. Rajko je, naravno, otvorio čim su poletjeli. Kad je pročitao prvi stih: 'U najdaljem kutu moje sobe, uvijek me srce tiho zazebe, kada u moru čudnih stvari, nađem jedan dio tebe...', melodija je krenula. Do Zagreba već je imao cijelu pjesmu u glavi", rekla je.

S Dujmićem se do nesreće prošle srijede čula skoro svakodnevno, a posljednjih dana pratila je njegovo zdravstveno stanje.

"Rajko se u životu poskliznuo kad je izgubio oslonac koji je imao u prijateljima i majci. Kad su oni otišli, i za njega je krenulo nizbrdo. Ali imao je želju vratiti se, izvući, i činilo mi se kako je baš u zadnje vrijeme bio onaj pravi. Užasna nesreća sve je prekinula i nastavak nikad nećemo doznati. Ali ostaje pamćenje. A Rajka ću zauvijek pamtiti po iskrenom dječjem osmijehu i onim beskrajno tužnim očima, blagosti i dobroti, duhovitosti i potpunoj posvećenosti glazbi. Sve ovo sad pričam, a još uopće nisam svjesna da ga više nema i da se nećemo čuti. Bol je prevelika", zaključila je.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.