Tomo nam je otkrio što je bilo s njegovim Zekanom kojeg je spasio iz potresa

Foto: Index hr/Luka Šangulin

FOTOGRAFIJA Tome Suknaića koji je iz srušenog imanja u Majskim Poljanama uspio spasiti svog voljenog konja Zekana obišla je cijelu Hrvatsku. 

Tom je prilikom za Index ispričao kako je uspio spasiti konja, a danas smo, šest dana nakon potresa, ponovo razgovarali s njim. 

"Vidim da su životinje pod stresom. Baš sam pričao s veterinarom oko toga, kaže da je moguće to. Vidim da kobile imaju sijena, imaju žita, ali samo pomalo kopne. Stres je učinio svoje. Dečki rade... Dobro je, živa je glava, bit će dobro", kaže nam Tomo.

Jedan konj mu je uginuo, što mu je teško palo. 

"Javljaju se ljudi, kažu: 'Ne brini se Tomo, nabavit ćemo grlo', ali meni je žao ovoga što sam ja odgojio, naviklo se na mene. No, eto valjda je tako moralo biti", zaključio je. 

Ostalo mu je još 15 živih konja, među njima i Zekan s fotografije koja je dirnula mnoge. On se nalazi kod prijatelja nedaleko od Kostajnice. 

Tomo kaže da se, kako vrijeme prolazi, psihički sve gore osjeća. 

"Nažalost, sve gore i gore se osjećam. Dok sam tu s radnicima i prijateljima, dobro je, a po noći spavam možda dva, dva i pol sata, onda ustanem i hodam. Bojim se samo za psihičku stabilnost", rekao je iskreno. 

Nakon što je fotografija sa Zekanom objavljena u medijima, javili su mu se, kaže, ljudi iz Italije, Slovenije, Bosne... Prijatelji su mu, kaže, krenuli pomoći, no on smatra da bi trebali pomoći onima kojima je potrebnije. 

"Nek pomognu kome je pomoć potrebna, meni sad trenutno... Mi imamo kontejner, tako rekući, imamo sve", kaže Tomo. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.