Toma Hanksa će u novom filmu pomladiti pomoću umjetne inteligencije

Foto: EPA

TOM HANKS u novom će filmu Back to the Future redatelja Roberta Zemeckisa biti digitalno pomlađen uz pomoć umjetne inteligencije. Radnja filma se u potpunosti odvija unutar jedne sobe i prati njezine stanare i njihove promjene tijekom mnogo godina.

Tvrtka Metaphysic, koja je razvila novi alat koji se temelji na umjetnoj inteligenciji pod nazivom Metaphysic Live, objavila je da je sklopila partnerstvo s američkom agencijom CAA. Za alat su naveli da nudi "fotorealističnu promjenu lica visoke rezolucije i efekte pomlađivanja uživo i u stvarnom vremenu bez potrebe za daljnjim komponiranjem".

Redatelj: Al čini ono što prije nije bilo moguće

The Hollywood Reporter javio je da će se Metaphysic Live "u velikoj mjeri" koristiti u filmu Back to the Future, a glumci, uključujući Hanksa i njegovu kolegicu Robin Wright, bit će pomlađeni. "Uvijek me privlačila tehnologija koja mi pomaže da ispričam priču", rekao je Zemeckis u izjavi.

"Film jednostavno ne bi funkcionirao bez naših glumaca koji se neprimjetno transformiraju u mlađe verzije samih sebe. Metaphysic AI alati čine upravo to, na načine koji su prije bili nemogući", dodao je redatelj.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.