Tko je tu lud: Kraljica Elsa je možda lezbijka, a portal Željke Markić bi je rado "izliječio"

Foto: Press

ŽELJKA MARKIĆ odlučila je preko svog portala ponovno podići narod na noge, a i ovog se puta radi o velikom društvenom problemu koji što prije treba riješiti još jednim besmislenim izjašnjavanjem oko nečeg što gomila besposličara ne bi trebala, ali i ne može mijenjati.

Naime, portal Narod svoje je čitatelje pozvao da potpišu peticiju čiji je cilj zaustaviti pretvaranje kraljice Else u lezbijku. Ako ste pomislili da je riječ o pravoj kraljici koju netko na silu pretvara u lezbijku, prevarili ste se. Radi se o liku iz Disneyjeva animiranog filma "Snježno kraljevstvo", a portal Željke Markić to je pretvorio u ozbiljnu temu.

Štoviše, peticiju je dosad u svijetu potpisalo više od 160 tisuća ljudi.

Iako tako zvuči, ne radi se o ideji Željke Markić i ekipe koja ju okružuje već peticiji koju je u SAD-u pokrenuo Gregory Mertz koji iza sebe ima niz podjednako stupidnih akcija kao što su zaustavljanje emitiranja određenih reality showova, borba protiv "promicanja sotonističkih rituala na Harvardu" ili peticija kojom žele spriječiti Obamu da kršćane uspoređuje s Al-Qaedom.

Ovog puta kršćanski aktivist pozabavio se zaista "velikim" društvenim problemom, a portal Željke Markić u ovoj je "svetoj borbi" prepoznao vrijedan cilj ističući problem LGBT lobija i holivudske liberalne struje koja kroz animirane filmove želi nametnuti vlastite vrijednosti djeci. Pritom, naravno, zaboravljaju da se radi o najobičnijoj kampanji s Twittera na koju Disney može i ne mora reagirati što nećemo znati sve dok se nastavak ne pojavi u kinima. Za dvije godine.

Protiv koga se zapravo bore?

Da stvar bude smješnija, radi se o viralnom tweetu tinejdžerice, a kad govorimo o "podršci", mahom se radi o korisnicima Twittera koji su ovo doživjeli kao simpatičan prijedlog koji se, kao što smo već napisali, može i ne mora realizirati. Tim više jer je Elsina priča već u prvom dijelu imala prilično jasne aluzije na "izlazak iz ormara" na što se spomenuti tweet i referira.

"Znamo što smo mi napravili, ali u isto vrijeme smatram da jednom kad je film vani, on pripada svijetu. Ne želim ništa govoriti već to prepuštam fanovima. Mislim da je to na njima", rekla je redateljica Jennifer Lee i dodala da film iz 2013. mora reflektirati stavove iz 2013.

Konzervativci već su tada prepoznali da se radi o klasičnom "promicanju homoseksualne agende", a iste stavove i zabrinutost možemo iščitati i iz gotovo doslovno prevedenog teksta koji je Narod prenio.

Ukratko, konzervativci žele da ono što je jasno gotovo svima ne postane jasnije u drugom dijelu jer ako Elsa u nastavku "Snježnog kraljevstva" dobije djevojku, a ne princa, to će biti veliki udarac jer radi se o filmu koji je "utjecao na srca i umove milijuna djece". Naravno, ni ne treba posebno isticati da bi Elsa tako postala prva princeza u povijesti koja je otvoreno gay (a ne još jedna u nizu koju je LGBT lobij preuzeo, kao što bi se dalo zaključiti), ali to očito ne dopire do konzervativaca koji vjeruju da je i ta jedna previše. Što savršeno ocrtava o kakvom je mentalnom sklopu riječ.

Stoga, zaključak je da s jedne strane imamo animiranu princezu koja je već lezbijka, a s druge konzervativce koji su zaboravili da se radi o crtiću pa princezu žele "izliječiti" i natjerati da se u nastavku zaljubi u princa. Jer to bi prema njima očito bilo "normalnije".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.