Tko je showbiz voditelj čija je poljoprivredna firma uvezla respiratore u BiH?

Foto: Instagram

KADA su mnogi građani Bosne i Hercegovine pomislili da stanje u njihovoj zemlji ne može biti gore, bizarnije i strašnije, mediji su objavili vijest da je respiratore za BiH uvezla poljoprivredna firma u vlasništvu tv voditelja Fikreta Hadžića.

>>Kupnju respiratora od 5,3 milijuna eura u BiH dobila poljoprivredna firma<<

Tužitelji u Sarajevu otvorili su u ponedjeljak istragu nakon što su mediji objavili da je poljoprivredna tvrtka, kojom upravlja televizijski voditelj, po narudžbi vlasti kupila stotinu respiratora za liječenje oboljelih od covida-19.

Kineski respiratori, koje je Hodžićeva firma kupila, plaćeni su oko pedeset tisuća eura po komadu, dok oni zapadnih proizvođača na tržištu stoje između 35 i 40 tisuća eura. Posao je bio vrijedan 10,5 milijuna maraka, odnosno gotovo 40 milijuna kuna. Voditelj se u međuvremenu oglasio i objasnio kako je njegova zarada bila skromna.

"U poslu s respiratorima nismo bili vođeni profitom. Naprotiv, s obzirom na vrstu posla koju smo uradili, našu zaradu bismo mogli smatrati skromnom. Ali, ponavljamo, zarada nam i nije bila na prvom mjestu", kazao je.

Tko je uopće Fikret Hodžić?

Hodžić je rođen u Srebrenici. On, majka i desetomjesečni brat su za vrijeme rata napustili Srebrenicu, a otac Ibrahim je ostao tamo i stradao. Njegove posmrtne ostatke nikada nisu pronašli, navode bosanskohercegovački mediji.

Nakon što je, navodi se, završio fakultet Političkih znanosti u Sarajevu, Fikret Hodžić se 2007. godine priključio ekipi Hayat televizije. Primljen je nakon nekoliko testova i razgovora, a s vremenom je počeo raditi u redakciji jutarnjeg programa, gdje je prošao osnovne faze televizijskog novinarstva. Neke od emisije koje je vodio na Hayatu su Zvijezda možeš biti ti, Glam Blam i Kako se zove, stoji u njegovoj biografiji.

Osim voditeljskim poslom, Hodžić se u međuvremenu počeo baviti uzgojem malina, a upravo je njegova firma Srebrena malina uvezla sporne respiratore u BiH.

Hodžić je prvo negirao bilo kakvu povezanost njegove firme s nabavkom respiratora, a kasnije je priznao da je upravo on uvoznik, ali se pravdao da je zarada bila jako skromna.

Optužuju ga za brendiranje i monetizaciju genocida u Srebrenici

Hodžić je 2016. godine podigo veliku prašinu u javnosti kada je nakon objavljene knjige "I ja sam iz Srebrenice" započeo kampanju #ijasamizsrebrenice u okviru koje su se na benzinskim crpkama trebale prodavati majice sa motivima Srebrenice. Prodaja majica sa simbolima Srebrenice osmišljena je uz kampanju i nagradnu igru u kojoj se za najbolji slogan posvećen genocidu sa najviše lajkova na Facebooku mogla osvojiti nagrada", piše Oslobođenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.