Pogledajte tko je misteriozna starica u crnom iz busa u "Ko to tamo peva"

 Screenshot: YouTube

"KO TO TAMO PEVA" jedan je od najpopularnijih filmova na ovim prostorima, a i 37 godina kasnije gledatelji raspravljaju o svakom detalju iz kultnog filma.

Dakle, film prati priču putnika iz raspalog autobusa koji iz provincije putuje prema Beogradu. No, jeste li ikad primijetili staricu u crnom koja sjedi na začelju busa i samo mirno promatra? Starica ne govori i nema svoju posebnu scenu u filmu, a svi ostali likovi u filmu kao da je ni ne vide. Starica je u filmu do samog kraja, vidi se i tijekom scene bombardiranja, a njezina uloga je ista - potpuno je neprimjetna i ne pokazuje nikakvu emociju.

Neki tvrde da starica predstavlja simbol vraga i vjesnika smrti, dok drugi kaže da ona uopće nema posebno značenje, već da je njezin lik tu samo da popuni kadar. Ipak, iza misteriozne starice postoji veoma zanimljiva simbolika, a podrobno ju je u svojoj knjizi opisao Dušan Kovačević, scenarist kultnog filma.

"Baba u crnom predstavlja Srbiju koja je potpuno izolirana. Ona je analogija na stare ljude koje je njihova obitelj ostavila same u nekoj seoskoj zabiti. Oni tako životare, pomireni sa sudbinom i nimalo ih ne zanimaju događaji u zemlji i svijetu, već su stvorili vlastiti paradoks sjećanja, navika i melankolije", objasnio je Kovačević, piše srpski Noizz.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.