Tko je Emily Armstrong, nova pjevačica Linkin Parka?

Foto: Profimedia

Linkin Park ima novu pjevačicu - Emily Armstrong. 

Grupa se vratila s novom postavom i objavili su singl The Emptiness Machine. 

Tko je Emily Armstrong?

Emily Armstrong je američka pjevačica, tekstopisac i glazbenica. Rođena je i odrasla u Los Angelesu. Počela je pisati pjesme i svirati gitaru s 11 godina, a pjevati s 15. Srednju školu je napustila jer je znala da želi biti u rock bendu i nije je zanimalo ništa drugo. U intervjuu za El Paso Times 2012., Armstrong je rekla da je glazba jedina stvar koja ju je motivirala u životu.

Početkom 2000-ih suosnovala je bend Dead Sara iz Los Angelesa, najpoznatijeg po pjesmi Weatherman. S tim je bendom izdala tri studijska albuma. Osim vlastitih pjesama, Dead Sara radio je i obrade pjesama, između ostalih, bendova Rage Against the Machinea, Led Zeppelina, Nirvane i The White Stripesa. 

Prije Dead Sara, Armstrong je pjevala prateće vokale na solo albumu Nobody's Daughter Courtney Love.

Naposljetku, 5. rujna 2024. Linkin Park je objavio da se Emily pridružila njihovom bendu. Osim singla The Emptiness Machine, otkrili su da izlazi i novi album 15. studenog. Emily je s bendom imala i prvi uživo nastup koji se emitirao na YouTubeu.

Podsjetimo, Linkin Park osnovan je 1996. u Los Angelesu, a tri godine nakon u bend je došao Chester Bennington koji je bio frontmen dok nije preminuo. Svoj posljednji album je Linkin Park objavio dva mjeseca prije nego što si je Bennington oduzeo život. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.